Afbeelding

GroenLinks: Fijn dat wethouder Binnendijk aansluiting bij de Statiegeldalliantie onderzoekt

Politiek Politiek

In de rondvraag van de commissievergadering van 18 januari heeft de GroenLinks fractie het zwerfvuil aan de orde gesteld. Een groeiend aantal gemeenten, waaronder Haarlem en Leiden, sluit zich aan bij de Statiegeldalliantie van het Recycling Netwerk Benelux. De Statiegeldalliantie wil de druk op regeringen vergroten om de statiegeldregelingen uit te breiden. Voor Nederland betekent dat uitbreiding met blikjes en kleine plastic flessen. 

Uit onderzoek is gebleken dat zulk statiegeld de hoeveelheid zwerfafval met 90% kan doen verminderen. Het nieuwe kabinet Rutte wil zich profileren als het groenste kabinet ooit, hetgeen volgens de GL fractie goede perspectieven biedt voor initiatieven op dit gebied. Op de vraag van de fractie of het college de mogelijkheid van aansluiting van Voorschoten bij de alliantie wil onderzoeken gaf wethouder Binnendijk aan dat hij daartoe graag bereid is en daarover aan de  raad zal rapporteren.
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 13 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 15 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 16 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 21 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10