Afbeelding

Generaties ontmoeten elkaar

Algemeen Regio nieuws

Afgelopen dinsdag 23 januari bezochten de leerlingen van groep 4 van de Fortgensschool woonzorgcentrum Florence. De Fortgensschool vindt het belangrijk dat haar leerlingen, naast de reguliere vakken, ook tijd en aandacht besteden aan maatschappelijke betrokkenheid. En dat…..dat hebben de inwoners van Florence geweten.

De klas was opgewonden en vond het eigenlijk best wel spannend. Op bezoek bij bewoners van een verzorgingstehuis. Hoe is dat eigenlijk? Hoe wonen zij? Veel van de kinderen zijn namelijk nog nooit in een verzorgingshuis geweest. 

Geïmponeerd door de prachtige bouw en de ruime hallen, betraden de 7- en 8-jarige de gemeenschappelijke woonkamer van de bewoners. De medewerkers hadden al verschillende spelletjes klaar gezet. Van het ouderwetse sjoelen, bal rollen tot het gebruik van de belevingstafel. Zeg maar een iPad, maar dan tien keer groter.

Vol enthousiasme zwermden de kinderen uiteen en schoven zij aan bij de verschillende tafels. Samen met de inwoners werd er toch nog wel fanatiek gespeeld. Door de inwoners wel te verstaan. Overigens niet iedereen was in vorm. Bewoner Gerda viel, tot hilariteit van de leerlingen, tijdens het sjoelen zelfs in slaap.

Naast de spelletjes was er tijd voor limonade en een goed gesprek. Voor de leerlingen, maar ook voor de bewoners een middag om niet snel te vergeten.

Nieuws overzicht

Tekst en foto's: Mathieu Hilgersom
Podiumplek voor Eeke Landman bij Marathon Rotterdam 15 uur geleden
Afbeelding
Ook volleybalmini's Gemini-Kangeroes in de prijzen 15 uur geleden
De redactie van  Sleutelstad is leeg.
Einde aan Streekomroep Unity/Sleutelstad 17 uur geleden
PvdA fractievoorzitter Arnold Posthuma
PvdA: Van gebakken lucht kun je niet leven! 14 apr, 20:23
Afbeelding
DEZE WEEK IN BIBLIOTHEEK VOORSCHOTEN - WASSENAAR 12 apr, 23:38