Afbeelding

Topaz zoekt vrijwillige schippers

Algemeen Regio nieuws

Wie zelf een boot(je) heeft, trekt er vanaf het lenteseizoen graag op uit om te genieten van het water en de frisse lucht. Ook voor bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen is zo'n uitje uiteraard heerlijk. Dankzij de stichting Vrienden van Zuydtwijck kunnen de bewoners van Topaz Zuydtwijck en de andere Topaz-huizen er regelmatig op de eigen 'Zuydtwijck 2' op uit. Ook voor andere zorgorganisaties is de boot te huur. Om de boot met regelmaat te kunnen laten varen, zijn wij op zoek naar ervaren schippers met een vaarbewijs en een marifoon certificaat of die bereid zijn dit certificaat te behalen.

Per keer kunnen er 12 gasten mee met de Zuydtwijck2. De boot is aangepast aan rolstoelgasten en is voorzien van toilet, verwarming, mogelijkheid om koffie en thee te zetten en heeft een kookplaat om bijvoorbeeld soep op te warmen. Onze schippers zijn allemaal zeer ervaren vrijwilligers die het de gasten graag naar de zin maken. In overleg met de schippers kan de vaarroute bepaald worden en eventuele stopplaatsen.

Neem voor meer informatie contact op met Martie Bronsgeest, hoofd Welzijn Topaz Zuydtwijck en coördinator van de Zuydtwijck2: m.bronsgeest@topaz.nl, telefoon: 071 579 82 05 of via het algemene nummer van Topaz Zuydtwijck 0710579 83 00.
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 3 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 9 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 12 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42