<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Kunst & Cultuur

PJPJ-jazzconcert op 17 februari 2018 met Alkistis Labropoulou Jazz Quartet

Alkistis Labropoulou, zang en Lorenzo Ditta, piano treden op zaterdag 17 februari 2018 bij PJPJ op in het Cultureel Centrum, Prinses Marijkelaan 4, Voorschoten. Aanvang 20.00 uur. Entree € 5,00. Donateurs en kinderen gratis. PJPJ nodigt u van harte uit voor dit jazzconcert.

Na het zeer geslaagde en drukbezochte jazzconcert met de Big Band van het Conservatorium met gastzangeressen Dominika Zawada en Alkistis Labropoulou op 27 januari 2018 komt het volgende jazzconcert al weer dichterbij. Dit keer treedt Alkistis Labropoulou op met haar eigen jazz quartet.

Alkistis zal op 17 februari naast haar eigen composities ook enkele van haar favoriete jazzliedjes uit de bebop periode en de jazz-fusion periode ten gehore brengen. U kunt luisteren naar haar eigen arrangementen en teksten en interpretaties van muziekstukken van jazzgrootheden als Miles Davis, Thelonious Monk en John Coltrane, maar ook van bijvoorbeeld Michel Petrucciani en Chick Corea.

Alkistis treedt op met Lorenzo Ditta, op piano, Raphael Ryr, contrabas en Andrea Niccolai, drums. Al eerder trad Alkistis bij PJPJ met succes op, recent met de Big Band en ook in februari 2017.

 Alkistis Labropoulou, komt uit Griekenland en studeerde af aan de Hoge School voor Muziek in Pallini. Hierna studeerde zij musicologie aan de Universiteit van Athene en tegelijkertijd studeerde zij klassiek piano, harmonie aan de piano en contrapunt. Na enkele actieve jaren als zangeres in Griekenland kwam zij in 2014 naar Den Haag om aan het Koninklijk Conservatorium jazzmuziek; hoofdvak zang te studeren. Zij zit nu in haar 4e jaar en gaat op voor haar bachelor examen. 

Lorenzo Ditta, pianist en componist, komt uit Italië en studeerde in 2003 af op modern piano aan de CIAC Music School in Rome. Hierna kreeg hij ook improvisatie-les en les in verfijnde pianotechniek. Tussen 2003 en 2005 werkte hij als popmuzikant en arrangeur met Italiaanse popzangeressen en singer-songwriters waaronder de zangeres/actrice Fatima Scialdone. Tot 2014 gaf hij ook les en trad op in bijna alle jazzgelegenheden en op festivals in de stad Rome en toerde door de Verenigde Staten, Australië en Zuid-Amerika. Lorenzo won in Italië een prijs voor door hem gecomponeerde filmmuziek. In 2014 kwam hij naar Den Haag om jazzpiano te studeren.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten