<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Sport

OldStars walking football: ook in Voorschoten?

Het 'walking football' is een snelgroeiende voetbalvorm voor zestigplussers. In het jaar 2013 is het overgewaaid uit Engeland. Het Nationaal Ouderenfonds, Eredivise en de Vriendenloterij starten een pilot bij een aantal eredivisieclubs, waaronder PSV en ADO. Inmiddels bestaan er meer dan 200 OldStars voetbalclubs door heel Nederland, waarvan een groot aantal bij amateurverenigingen.

OldStars walking football kent zeer sterke punten. Door OldStars ontmoeten elkaar en vaak is dat een 'weerzien' voor mensen die elkaar vroeger op de velden zagen. Daarnaast brengt het ouderen in bewegen, wat goed is voor de gezondheid.

Hoe werkt het spel:
Op een veld van ongeveer 20 bij 40 meter (bijna een kwartveld) spelen twee teams bestaande uit zes personen. Zoals de naam 'walking football' al doet vermoeden: je mag bij het spel niet rennen en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Een aantal overige regels gaat in onderling overleg. Bij OldStars is er ook een spelbegeleider. Deze begeleidt het spel. De spelbegeleider staat niet in, maar langs het veld en grijpt enkel in wanneer de spelregels door de deelnemers worden overtreden. Bij Voorschoten '97 hebben Jan Buist en Koos de Bruijn reeds veel ervaring opgedaan op grote toernooien.

Wat willen wij:
Invoeren van OldStars walking football bij Voorschoten'97 als onderdeel van de club, net als 7x7.

Wat doen we nu:
Op woensdag 28 februari organiseren we in de avond een wedstrijd tussen een OldStars team van SEV tegen een (nog te vormen) team van Voorschoten'97. Daarom de volgende uitnodiging:

Uitnodiging:

Aan: Oud-voetballers of geïnteresseerden

Voor: Deelname aan wedstrijd van:

 SEV Old stars       -     talenten van Voorschoten'97

Wanneer: Woensdag 28 februari om 20.00 uur op het hoofdveld

Verzamelen: 19.00 voor uitleg over het spel in de kantine

Scheidsrechter: De ervaren Jan Buist

Dresscode: De club zorgt voor kleding

Leeftijd: 60+

Opgeven: Bij Fred Veldman  (FA.veldman@gmail.com)

Bij teveel inschrijvingen voor één team, komt er een tweede team

Gezocht: vrijwilligers die mee willen helpen OldStars walking football mogelijk te maken


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten