Afbeelding

Witte Olifant verkoop

Algemeen Ondernemer in beeld

Voorschoten - Op vrijdag 16 en zaterdag 17 februari zal de Witte Olifant plaatsvinden onder de toren van de Dorpskerk. Een verkoop van souvenirs uit verre landen. Met de opbrengst wordt een project in een ontwikkelingsland ondersteunt waarbij een inwoner uit ons dorp Voorschoten binding mee heeft. Deze keer zal de opbrengst gaan naar stichting Rural ConneXtion Foundation (RCF) die zich als doel hebben gesteld om gratis basisonderwijs te geven aan 300 kinderen uit de sloppenwijken in India.

India is een immens land met ruim 1.2 miljard inwoners en één van de snelst groeiende economieën in de wereld. Ondanks het recht op onderwijs voor alle kinderen van 5 -14 jaar, kent India het grootste aantal kinderen ter wereld dat niet naar school gaat. Volgens UNICEF gaan in India minstens 35 miljoen kinderen in deze leeftijdsgroep niet naar school.

RCF is in 2013 opgericht door 2 jonge mensen Sombeer en Kasish. Dit echtpaar is begonnen 13 kinderen te onderwijzen onder een boom. Anno 2017 hebben zij meerdere locaties in India waar zij elke dag kinderen onderwijzen. Deze kinderen worden elke ochtend opgehaald door de leraren in de krottenwijken, zodat er een stok achter de deur is. Ze krijgen dagelijks een paar maaltijden en kleding en worden onderwezen in Engels, Hindi, rekenen en computers. Sinds de oprichting in 2013 zijn in totaal 486 kinderen naar school gegaan waarvan 273 kinderen konden doorstromen naar landelijk regulier onderwijs. Dit overtreft ruim de 300 kinderen die RCF in de eerste plannen had opgenomen.

Waar komt de naam Witte Olifant vandaan?

Witte olifanten zijn zeer zeldzaam. Er komen albino olifantjes op de wereld, maar die zijn nauwelijks levensvatbaar. Wanneer je een volwassen witte olifant tegenkomt, is dit een geschenk voor de koning in Thailand. Tijdens deze 2 verkoop dagen kan je ook iets heel bijzonders verwachten. Aparte souvenirs waar je misschien al jaren naar op zoek bent.

door: Eveline Bal, Wereldwinkel Voorschoten

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 3 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 7 uur geleden 20
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24