<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Regio nieuws

Open je HART op de HARTelijkste dag van het jaar

Februari… de maand van de liefde en liefde is een gevoel dat onlosmakelijk aan je hart is verbonden.

Helaas kan niet iedereen altijd rekenen op zijn hart. Elk jaar worden er in Nederland 1.500 kinderen geboren met een hartafwijking. Zij zijn voor het leven getekend, maar hebben daarom niet minder lief. Ook zij openen hun hart graag voor anderen en laten hun hart graag spreken, al roept het misschien minder hard en kunnen we het niet altijd horen. Stichting Hartekind geeft die kinderen een podium om zich wel te laten horen.

Zo ook Lianne, geboren met een hartafwijking. Toen Lianne 2 weken oud was kreeg ze haar eerste openhartoperatie.

Nu is Lianne 3 jaar oud en inmiddels heeft ze al 4 openhartoperaties gehad. Momenteel gaat het gelukkig redelijk goed met haar. Maar helaas krijgen hartekinderen zoals Lianne te maken met complicaties, verminderde kwaliteit van leven, een kortere levensverwachting en trauma's als gevolg van al die heftige operaties.

Nederland telt maar liefst 25.000 kinderen met een aangeboren hartafwijking. Jaarlijks overlijden 150 kinderen aan de gevolgen van hun hartafwijking. Dat is bijna een complete basisschool en dat is meer dan kinderkanker aan levens eist. Stichting Hartekind zet zich in voor meer onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen, de ontwikkeling van behandelingen en het verbeteren van de leefomstandigheden van kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Omdat februari de maand van de liefde is met 14 februari als hoogtepunt, heeft Stichting Hartekind de week van 12 t/m 18 februari gekozen om een week lang in het teken te zetten van kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Vooral op social media zal Hartekind aandacht vragen voor hartekinderen door het delen van ons Hartekind filmpje, waarin kinderen en betrokkenen zich uitspreken. https://www.youtube.com/watch?v=697Td47Y1u8. Deze video is bedoeld om zo veel mogelijk via social media te delen. Voor alle acties kunt u terecht op: http://hartekind.nl/steun-hartekind/hartekind-week/

Hopelijk laten de acties van Stichting Hartekind uw hart sneller kloppen, zodat de harten van deze kinderen kunnen blijven kloppen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten