<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
René Zoetemelk, lijsttrekker CDA
René Zoetemelk, lijsttrekker CDA
Politiek

Kennismaking met de lijsttrekkers: CDA

Voorschoten vergrijst, een goede balans tussen jong en oud is belangrijk. Wat moet er gebeuren  om Voorschoten ook voor jonge mensen en gezinnen aantrekkelijk te houden? 

René Zoetemelk: "De stelling wekt de indruk dat vergrijzing de balans in een gemeente zou verstoren en het Voorschoten minder aantrekkelijk zou maken. Ik vind het belangrijk er op te wijzen dat de ouder wordende Voorschotenaar onze gemeente juist aantrekkelijker maakt. Zij zijn vaak de vrijwilligers waar ons verenigingsleven op kan bouwen en wat te denken van de vele oppas opa's en oma's . Hierdoor kunnen jongere mensen een carrière opbouwen en naast hun drukke bestaan genieten van onze voorzieningen. Ouderen maken het juist aantrekkelijker voor jonge gezinnen om in Voorschoten te wonen. Oud is niet fout!

Voorschoten is voor iedereen een prettige gemeente om te wonen, werken en te verblijven. Het ligt centraal in de randstad en is toch een oase in de drukte. Voorschoten heeft een gezellig dorpscentrum, goede (sport)voorzieningen en een zwembad dat we graag willen behouden. We wonen dicht bij de steden en het openbaar vervoer is goed. Niet voor niets scoort Voorschoten al jaren lang hoog op de lijstjes van de beste woongemeenten van Nederland. Ook het omzien naar elkaar, vrijwilligerswerk en goede zorg is én blijft stevig verankerd. Dit alles maakt Voorschoten een gewilde plek om te wonen. Mijn beeld is dat veel jongeren wegtrekken maar uiteindelijk, vaak met hun gezin, terug willen keren naar Voorschoten. Veel mensen willen in Voorschoten wonen.

Voor starters op de woningmarkt betekenen de hoge huur en koopprijzen een drempel om een betaalbare plek te vinden. In de zestiger jaren werden in Voorschoten wijken gebouwd specifiek voor starters. De meest bekende is 'Plan het Kan'. Een project met eenvoudig goed gebouwde basishuizen die voor 12.000 gulden (!) werden verkocht. Die huizen (van Oranjeboomstraat tot de Prof Asserlaan) zijn inmiddels flink verbouwd tot zeer aantrekkelijke grote huizen. Misschien dat een dergelijk plan, met duurzame huizen tegen een aantrekkelijke marktprijs, een doorbraak kan betekenen voor jonge mensen die graag in Voorschoten willen (blijven) wonen, een gezin willen stichten, maar nu uitwijken naar andere gemeenten. Het is een onderzoek waard."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten