<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Johan van Rixtel, lijsttrekker GroenLinks
Johan van Rixtel, lijsttrekker GroenLinks

Kennismaking met de lijsttrekkers: Groen Links

Voorschoten vergrijst, een goede balans tussen jong en oud is belangrijk. Wat moet er gebeuren  om Voorschoten ook voor jonge mensen en gezinnen aantrekkelijk te houden? 

GroenLinks is de partij voor de toekomst. GroenLinks zet zich in voor een sociaal, groen en klimaatbestendig dorp waar gezinnen en jongeren zich nu en later thuis voelen.
Voor jonge gezinnen is Voorschoten vooral aantrekkelijk vanwege voldoende speelvoorzieningen en basisscholen in de buurt, maar óók vanwege het zwembad en de kinderboerderij. Als één van de weinige partijen hebben we daarom voor het behoud van deze twee voorzieningen voldoende geld gereserveerd. Ook rustige, groene wijken en schone lucht zijn belangrijk. Wij zetten ons in voor schoon vervoer en mooie parken, in plaats van meer asfalt. Mensen die hun buurt willen vergroenen, bijvoorbeeld via daken of tuinen, ondersteunen we natuurlijk.
Naar jongeren wil GroenLinks vooral luisteren. GroenLinks zet zich in voor een jeugdraad zodat ook kinderen en jongeren kunnen meepraten over hun dorp. Plekken waar jongeren kunnen samenkomen en ontspannen, zoals ontmoetingsruimte de 'Walk-in' in activiteitencentrum Alettahof, zijn nodig. We onderzoeken of met dat doel ook de 'Basement' opnieuw geopend kan worden.
Sport en beweging is belangrijk voor alle leeftijden! De gemeente moet samen met verenigingen zorgen voor goede en betaalbare sportaccommodaties. Daarnaast wil GroenLinks kennis, kunst en cultuur toegankelijker maken voor jong en oud en de bibliotheek verder laten ontwikkelen tot culturele ontmoetingsplaats. Jonge mensen en gezinnen hebben natuurlijk niets aan groen en voorzieningen, als wonen in Voorschoten onbetaalbaar is. Daarom wil GroenLinks minimaal 30% sociale woningbouw bij alle nieuwbouw. Daarnaast moeten ook de betaalbare huur- en koopwoningen voor starters en mensen met een middeninkomen niet vergeten worden. Uiteraard willen we zo energiezuinig mogelijke woningen, want dat helpt het milieu én maakt wonen goedkoper. Startersleningen moeten beschikbaar blijven om jongvolwassenen te helpen bij hun eerste aankoop. Tot slot wil GroenLinks een goed sociaal vangnet wanneer fatsoenlijk leven en erbij horen niet op eigen kracht lukt. In het bijzonder voor kinderen die in armoede leven moet er steun zijn, zodat zij volwaardig mee kunnen doen op school en in hun vrije tijd.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten