<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Glen Zeelt, lijsttrekker ONS
Glen Zeelt, lijsttrekker ONS
Politiek

Kennismaking met de lijsttrekkers: ONS Voorschoten

Voorschoten vergrijst, een goede balans tussen jong en oud is belangrijk. Wat moet er gebeuren  om Voorschoten ook voor jonge mensen en gezinnen aantrekkelijk te houden? 

Om te beginnen moet Voorschoten een dorp blijven waar jong en oud zich thuis voelt en hun vertier kunnen vinden. Dat kan alleen als Voorschoten een divers verenigingsleven kent, (groene) recreatieve voorzieningen in en buiten het dorp behoudt en inwoners naar elkaar omkijken. Voorschotenaren geven om elkaar, bieden elkaar zorg en tonen initiatief. Kinderopvang en goede scholen zijn onmisbaar. De gemeente heeft als taak om mensen die niet mee kunnen doen te helpen met bij voorbeeld: vervoer, zorg en geld. Jongeren die elkaar niet in verenigingsverband willen ontmoeten willen wij ook kansen geven. Daar is het ongeorganiseerd jeugdwerk voor. Zo wil ONS Voorschoten de jongerenkelder onder het gemeentehuis weer open hebben. Veel mensen willen als vrijwilliger aan de slag. Dat moet eigen dorp kunnen. Dat houdt Voorschoten ook aantrekkelijk.

Als het om winkels gaat hebben wij ondernemers binnen onze dorpsgrenzen, die kwaliteit bieden en zorgen voor een gevarieerd winkelbestand; ondernemers/bedrijven bieden werkgelegenheid. Een aanbod van horecagelegenheden voor jong en oud, gekoppeld aan grote evenementen kan betekenen, dat mensen dicht bij huis blijven. Het is ONS dorp. Lekker lokaal.

Betaalbare woningen en een gevarieerd aanbod van (kleinere) woningen voor alle leeftijden is een keiharde voorwaarde voor succes. Daar horen ook bij het bevorderen van woningdoorstroming en het wegnemen van belemmeringen voor het levensbestendig maken van huizen. ONS Voorschoten maakt zich daar hard voor. Een inhaalslag als het gaat om sociale huurwoningen met een kale huur van maximaal 710 euro per maand. Een wachtlijst van 6 of 7 jaar is niet acceptabel. Wij willen bij woningtoewijzing voorrang voor (her)starters en mensen die economisch met Voorschoten verbonden zijn.

Voorschoten heeft een gemeentebestuur nodig dat naar haar inwoners luistert en samen met hen plannen voorbereidt. Niet vanuit de ivoren toren, maar in de wijk, op de hoek van de straat of in de supermarkt. Gewoon die persoonlijke of georganiseerde contacten. SAMEN dus! Daarom ook ONS zes wekelijks spreekuur.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten