<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Ad de Graaf, lijsttrekker PvdA
Ad de Graaf, lijsttrekker PvdA
Politiek

Kennismaking met de lijsttrekkers PvdA

Voorschoten heeft veel kinderen
Jonge mensen en gezinnen willen goed en veilig wonen, met de kinderen naar zwemles of de kinderboerderij. Nog steeds is een bibliotheek in de buurt belangrijk net zoals goede scholen en andere voorzieningen.
Een leuk café, een goed restaurant om de hoek veraangenaamt het leven van jonge gezinnen. Ze weten dat ze niet in een metropool wonen, maar als grote steden nabij zijn, het openbaar vervoer goed is en goed blijft, dan is dat niet zo'n probleem. Ook al vergrijst Voorschoten, een kwart is jonger dan 19 jaar. Dat is in Wassenaar hetzelfde, terwijl het in Leiden een vijfde is. Om Voorschoten aantrekkelijk te houden en aantrekkelijker te maken is betaalbaar wonen en zijn goede voorzieningen noodzakelijk.

Voorschoten is duur, zeker voor starters. De gemiddelde WOZ-waarde is € 327.500 (Leiden € 265.800). In Voorschoten bestaat 22.4 % uit huurwoningen van corporaties (Leiden 35.2 %). Zelfs in Wassenaar is dit hoger (26.2%). Daarom staat in ons programma: 'De PvdA vindt minimaal 30% sociale woningbouw noodzakelijk'. Als alle aandacht uitgaat naar dure projecten vergrijst Voorschoten nog meer.

Even de deur uit en met de kinderen naar de kinderboerderij. Dat wordt lastig omdat de gemeente de subsidie met 80% weg bezuinigt. De PvdA zal de bezuiniging verzachten en de overgebleven subsidie verdubbelen.
Wij vonden en vinden de bezuiniging van € 400.000 op het zwembad onjuist, zie onze alternatieve begroting. Wat heb je eraan als partijen nu in koor roepen: "We maken ons hard voor het zwembad", nadat ze eerst saneren en het geld voor het Wedde is verdwenen?

Ons dorp wordt er zo niet aantrekkelijker op.

Duurzaamheid wordt belangrijker bij de keuze van jonge mensen voor een woonplaats. Wij vinden dat het groene gebied tussen Leiden en Den Haag (de 'groene long') wordt versterkt. Dit is één van onze belangrijkste criteria bij een gemeentelijke herindeling. Ook wil de PvdA zo snel mogelijk naar een CO2-neutrale gemeente en we willen een denktank van allerlei deskundigen uit het dorp die ons kan helpen. Voor meer informatie, lees ons programma op voorschoten.pvda.nl .


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten