<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Loco burgemeester Nanning Mol, te midden van de familie Zuiker op het diamanten huwelijksfeest van het echtpaar Zuiker.
Loco burgemeester Nanning Mol, te midden van de familie Zuiker op het diamanten huwelijksfeest van het echtpaar Zuiker.

Echtpaar Zuiker-De Wit 60 jaar getrouwd!

Voorschoten - In feite is het te danken aan  de directeur van de KLM Aerocarto dat zondag 11 februari Hennie en Freek Zuiker-De Wit met een suprise party werden verrast ter gelegenheid van hun 60 jarig.

'Wij woonden in Enkhuizen, een klein stadje waar voor de jeugd niet zo erg veel was te beleven', vertelt mevrouw Zuiker. 'Hoewel niet regelmatig, ging ik toch wel eens naar de kerk en dat was dan meer voor de afleiding. Op een zondag zag ik daar een hele leuke jongeman, hij maakte indruk op mij! Een paar dagen later zagen we elkaar in de stad, maakten een praatje en dat was het begin van onze verkering. Drie maanden later, we waren inmiddels verloofd,  moest mijn man voor zijn werk bij  KLM Aerocarto voor 10 maanden naar Egypte.
Ik voelde mij te jong om 10 maanden niet uit te kunnen gaan en thuis te moeten blijven en verbrak onze verloving. Tot mijn grote verbazing stond enkele dagen later de directeur van KLM Aerocarto bij ons op te stoep. Het bleek dat mijn man hem een telex had gestuurd waar in stond dat door de uitzending naar Egypte zijn relatie op het spel stond. De directeur legde mij uit  hoe belangrijk het werk van mijn man was voor de KLM en ik zwichtte voor zijn argumenten, zo bleef onze relatie in stand. Mijn man kwam na 10 maanden weer thuis maar moest na 6 weken alweer naar Egypte vertrekken. Daar brak al snel de Suez crisis uit. Mijn man en de rest van de bemanning van het vliegtuig waarmee zij werkten, moesten hals overkop vluchten. Zes weken lang hoorde niemand iets van hen tot zij opdoken in Italië, het was een heel spannende tijd'.

Hennie de Wit en Freek Zuiker trouwden 60 jaar geleden in Enkhuizen en kwamen deze maand, precies 50 jaar geleden, via Nieuwkoop in Voorschoten terecht. Mevrouw Zuiker werd vrijwilliger bij de Zonnebloem, '25 jaar heb ik mij voor de Zonnebloem ingezet en ook het insigne ontvangen', zegt zij niet zonder trots. Op een gegeven moment kreeg ze via iemand bij de gemeente het verzoek of zij  voor de Barones Schimmelpenninck van der Oye  op kasteel Duivenvoorde wilde gaan zorgen. 'Dat heb ik heel lang gedaan, wij waren dol op elkaar, maar ik hield wel afstand hoor, dat hoorde zo vond ik. Toen de barones overleed, bedankte haar zoon mij in zijn toespraak 'mijn moeder had zonder mevrouw Zuiker nooit zolang in haar geliefde kasteel kunnen wonen'.
Dat zorgen dat zit mevrouw Zuiker in haar bloed, gelukkig maar want meneer Zuiker zijn gezondheid is al een tijdje niet goed. 'Ik ben nu 100% mantelzorger, het is zwaar, ik krijg wel hulp en mijn kinderen springen bij, maar kan mijn man nooit alleen laten.  Alleen als ik naar het ziekenhuis ga, dan komt er iemand van de thuiszorg op hem passen. Haar dochter voegt er aan toe dat zij, haar zus en broer veel respect hebben voor de zorg van hun moeder voor hun vader, 'het is ongelooflijk wat zij allemaal doet!'.

Het echtpaar Zuiker kreeg drie kinderen, 2 meisjes en één jongen. Ook zij kregen weer kinderen en het eerste achterkleinkind is op komst. 'We zijn een hechte familie', zegt mevrouw Zuiker liefdevol. Het was dan ook die zondag 11 februari, een dag voor de officiële trouwdag, een drukte van jewelste in huize Zuiker.  Familie en vrienden kwamen hen feliciteren en de verrassing werd compleet toen het concertorkest van Laurentius binnenkwam. Meneer Zuiker heeft 10 jaar lang als trombonist deel uit gemaakt van het orkest en genoot zichtbaar van het huisconcert ter gelegenheid van zijn 60 jarig huwelijksfeest!

In al deze hectiek kwam ook loco burgemeester Nanning Mol binnen met een grote bos bloemen en het cadeau van de gemeente, het boek over Berbice. Hij feliciteerde het echtpaar met hun 60 jarige huwelijksdag en ging met de hele familie op de foto.

Reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten