De ijsbaan op de vorige locatie in Tiel
De ijsbaan op de vorige locatie in Tiel

Zwemmen, golfen, horeca en nu ook schaatsen bij Het Wedde

Algemeen Sport

Voorschoten – Elk jaar weet Gerard van Hal van Sportfondsen Voorschoten wel weer met een ander item het nieuws te halen. Naast de vele zwemactiviteiten, de vernieuwingen op de golfbaan, de zonnepanelen op het dak van het zwembad, de horeca in de lunch & espresso bar van Het Wedde, komt hij nu weer met een nieuwe activiteit: een kunststof schaatsbaan bij Het Wedde.

'Dat is allemaal heel snel gegaan, zegt woordvoerder Pim van Hal. We werden getipt dat er een schaatsbaan van kunststofplaten bij een recreatiecomplex in Tiel te koop stond. Er waren meer belangstellenden dus we moesten snel handelen. Er moest een vlakke ondergrond komen voordat de baan gelegd kon worden, dat is inmiddels klaar en ik denk dat er eind volgende week geschaatst kan worden.
De baan is 10 bij 12 meter, niet te vergelijken met een echte ijsbaan maar er zijn genoeg activiteiten voor te bedenken. Zo is er voor bijvoorbeeld voor kinderpartijtjes een combinatie mogelijk met zwemmen, kan het interessant zijn voor scholen of buitenschoolse opvang om schaatslessen aan te bieden en als ouders gaan golfen of iets te vieren hebben in de lunch&espressobar kunnen kinderen zich vermaken op de ijsbaan'.  

'Je kunt niet met je eigen schaatsen op de baan, legt Pim uit, maar wij hebben ook een flinke voorraad schaatsen in alle maten op de kop kunnen tikken'.

De schaatsbaan blijft tot maart liggen, binnenkort komt er meer informatie over openingstijden en tarieven.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 7 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 9 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 14 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 21 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 23 uur geleden