Mies Bouwman als veilingmeester tijdens de antiekbeurs in het Cultureel Centrum. Foto: De Omroeper
Mies Bouwman als veilingmeester tijdens de antiekbeurs in het Cultureel Centrum. Foto: De Omroeper

Herinnering aan Mies Bouwman

Algemeen Regio nieuws

Vanavond werd bekend dat vanmiddag Mies Bouwman is overleden. Op de televisie worden herinneringen opgehaald aan haar en haar programma's, Mies Bouwman was alom bekend en haar televisieprogramma's en optredens waren spraakmakend.  Loes de Keuning was, als journaliste van de Voorschotense Omroeper op 23 oktober aanwezig bij de opening van de Antiekbeurs door Mies Bouwman in het Cultureel Centrum. Loes bladerde voor ons terug in De Omroeper. 

Uit de Omroeper van 15 oktober 1975

MIES BOUWMAN OPENT NUTS ANTIEKBEURS

Nederlands bekendste televisie vrouw, Mies Bouwman, zal op 23 oktober in het Cultureel Centrum de Nuts Antiekbeurs openen. Omdat het dit jaar voor de vijfde keer is dat deze antiekbeurs wordt gehouden, wil het Nut een extra feestelijk tintje aan de opening geven. Na het officiële gedeelte zal Mies Bouwman vijftien stuks antiek publiek veilen.

Het Nut doet het dit jaar anders dan gewoonlijk. In plaats van de bekende notabelen, die meestal voor een opening worden uitgenodigd, heeft het Nutsbestuur gemeend dit keer de burgerij er meer bij te betrekken. Van iedere straat in Voorschoten hebben de bewoners van nummer vijf een uitnodiging ontvangen om de feestelijke opening van de beurs bij te wonen.

Tweeëntwintig antiquairs bieden weer een grote diversiteit antiek en curiosa te koop aan, terwijl in de Nutsstand de leden van het Nut hun antiek aan de man kunnen brengen.

Verslag van de beurs in de Omroeper van 29 oktober 1975

MIES CHARMANTE TREKPLEISTER BIJ OPENING ANTIEKBEURS

Vrijdagavond opende Mies Bouwman op haar eigen charmante wijze de vijfde Nuts antiekbeurs, waarna zij onder grote belangstelling vijftien stuks antiek publiek veilde. De opbrengst van deze veiling is bestemd voor het Voorschotense vormings- en ontwikkelingswerk, dat het Nut hoog in het vaandel draagt.

Met dank aan Loes de Keuning

Afbeelding

Nieuws overzicht

Tekst en foto's: Mathieu Hilgersom
Podiumplek voor Eeke Landman bij Marathon Rotterdam 17 uur geleden
Afbeelding
Ook volleybalmini's Gemini-Kangeroes in de prijzen 17 uur geleden
De redactie van  Sleutelstad is leeg.
Einde aan Streekomroep Unity/Sleutelstad 19 uur geleden
PvdA fractievoorzitter Arnold Posthuma
PvdA: Van gebakken lucht kun je niet leven! 14 apr, 20:23
Afbeelding
DEZE WEEK IN BIBLIOTHEEK VOORSCHOTEN - WASSENAAR 12 apr, 23:38