De weg is gewoon te smal om al het verkeer te verwerken, vinden inwoners over de kruising Veurseweg/Papelaan. Foto: VSK
De weg is gewoon te smal om al het verkeer te verwerken, vinden inwoners over de kruising Veurseweg/Papelaan. Foto: VSK Foto: Marjolein Altena

Veel reacties op T-kruising bij supermarkt Hoogvliet

Algemeen Regio nieuws

Verschillende inwoners hebben gemaild over de kruising Veurseweg/Papelaan bij de Hoogvliet. Ons artikel bleek uit het hart gegrepen.

Voorschoten - Willem van de Wiel denkt dat als Hoogvliet een stuk tuin opgeeft, er twee rijstroken voor het uitrijden kunnen worden gemaakt. De midden strook moet dan worden verbreed en de reclameposter op de abri weg. Astrid Eekhof denkt dat het weghalen van de parkeerplaatsen aan de Veurseweg meer ruimte aan overstekend verkeer kan geven.
William Smeenk is ziet als oplossing een rotonde. 'maar zorg wel voor een betere doorstroming dan de huidige rotonde bij het gemeentehuis.' Die is ook een doorn in het oog van Joyce Luiten. 'Alles moet in één keer worden overzien, voetgangers, fietsers en auto's. Je komt ogen tekort.' Joyce ziet meer in een verbreding van de middenberm op de Veurseweg.
M. de Roos pleit voor een tweerichtingsfietspad tussen de kruising Papelaan-Veurseweg en het Roucooppark. 'Fietsers komende van de Papelaan met bestemming Roucooppark of Starrenburg worden gedwongen tegen het fietsverkeer in te rijden. Het mag niet maar er is geen ander alternatief dan omfietsen.' Hij denkt dat als een deel van de parkeerplaatsen langs de Veurseweg beter kan worden vervangen ter verbreding van het fietspad, om tweerichtingsverkeer mogelijk te maken.
'Allereerst is de weg te smal.', zegt Theo Wagtendonk. 'Nagenoeg iedereen die aan de Veurseweg parkeert zet de auto met de rechter wielen op de stoep om schade te voorkomen. Het kruispunt Marinelaan is voor de automobilist een verdere achteruitgang. Het extra voetgangersoversteekpunt werkt vertragend. Verder is de draai (vanuit Leidschendam) om de Bijdorpstraat in te rijden, lastig aangezien de rijbanen smaller zijn en er op het middenstuk geen auto past. Het was beter geweest als het stoplicht 25 meter terug was geplaatst en er een mogelijkheid was gemaakt om dan direct linksaf te kunnen rijden om de Bijdorpstraat in te rijden. Ook de verplaatsing van de bushalte is een rare actie geweest. De bus moet nu vlak voor het verkeerslicht invoegen om rechtdoor te kunnen rijden!' Alle reacties op voorschotensekrant.nl.
In een reactie zegt de gemeente: 'Je ziet dat verschillende verkeersfuncties op dit punt bij elkaar komen namelijk: voetgangers, fietsers, bestemmingsverkeer en doorgaand verkeer. Dat geeft in een aantal gevallen op de dag vertraging voor weggebruikers.' De gemeente is benieuwd naar de bevindingen van Hoogvliet en staat open voor eventuele verbeteringen. De supermarkt onderzoekt de situatie.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 5 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 12 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 12 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 13 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 13 uur geleden