Afbeelding

ONS: onduidelijkheid over Het Arsenaal

Politiek Politiek

ONS Voorschoten heeft het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over het proefproject herontwikkeling "Het Arsenaal" aan de Leidseweg Noord. Bij dit project is het de bedoeling, dat omwonenden samen met de projectontwikkelaar tot een gezamenlijk woningbouwplan komen, dat een breed draagvlak heeft. Dit proefproject dreigt vast te lopen nu de bewoners een petitie over de gang van zaken opstellen. Er is onduidelijkheid over het aantal woningen dat gebouwd mag worden, wat draagvlak is en wat de rol van de gemeente inhoudt.

Bouwbedrijf Niersman en de gemeente bezitten grond aan de Leidseweg Noord. Het is al lange tijd de bedoeling om op die grond woningen te realiseren. Het project draagt de naam "Het Arsenaal". 
De gemeente heeft met de omwonenden afgesproken, dat zij samen met de projectontwikkelaar tot een gedragen plan komen. De gemeente heeft de kaders gegeven waarbinnen gewerkt moet worden en zal zich terughoudend opstellen. Deze pilot vindt ONS Voorschoten van groot belang. Dit is een manier van werken die ONS graag de komende jaren uitgerold ziet worden. Een succesvolle afronding van deze pilot is daarom van groot belang. ONS Voorschoten vindt dat het college actie moet ondernemen om de pilot vlot te trekken en het vertrouwen in elkaar terug te laten komen. Een petitie die door omwonenden wordt opgesteld is geen goed signaal. Er dient binnen de kaderstelling snel een antwoord te komen op de vraag hoeveel woningen er gerealiseerd mogen worden: zijn dat er 80, zoals in de Woonvisie 2016-2019 wordt genoemd, of de 120 die de projectontwikkelaar voor ogen heeft en kan het college duidelijkheid geven wat nu precies met draagvlak wordt bedoeld? Dat blijkt binnen de kaderstelling tot onduidelijkheid te leiden.
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 5 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 6 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 11 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 18 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 20 uur geleden