Afbeelding

Jubileumconcert Geef Adegeest Vleugels

Algemeen Kunst & Cultuur

VOORSCHOTEN-  Op zondag 8 april 2018 om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) vindt ter gelegenheid van 10 jaar Geef Adegeest Vleugels een jubileumconcert  plaats door het Volkmanntrio  in het Woonzorgcentrum Florence Adegeest,  Bachlaan 21, 2252 NB, Voorschoten. Zij spelen werken van Beethoven, Bloch en Dvorák.  Het concert valt binnen de reeks 'Geef Adegeest vleugels' en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt 10 euro.

Het Volkmanntrio is een pianotrio waarin Valentina Tóth, piano, Coraline Groen, viool, en Jobine Siekman, cello, sinds 2013 hun passie voor pianotriospel delen. Zij leerden elkaar kennen op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Het trio heeft lessen gevolgd bij onder meer David Dolan, Ellen Corver, Vera Beths, Michel Strauss, Peter Brunt en David Kuyken. In 2015 kreeg het pianotrio de Kamermuziekprijs van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag toegekend. In datzelfde jaar werden zij uitgenodigd een concert te geven in de Nationale Filharmonie van Vilnius op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade in Litouwen, en in 2016 speelden zij voor de Nederlandse Ambassade in Brussel. In oktober 2017 debuteerden zij in het Concertgebouw.

De naam Volkmanntrio komt van Robert Volkmann (1815-1833), een van de meer onbekende componisten voor wie het trio een lans wil breken.

Coraline Groen:
Coraline Groen (viool, 1996) is een gepassioneerd kamer- en orkestmusicus en studeerde tijdens haar bachelor in Londen en Den Haag bij Peter Brunt, Philippe Graffin en Rodney Friend. Zij studeerde af met een 9,5. Dit jaar is zij begonnen aan haar master in Den Haag bij Vera Beths met als specialisaties de Orkestmaster en de Ensemble Academy. Zij is concertmeester en aanvoerder geweest in samenwerkingen met het Mahler Chamber Orchestra (o.l.v. Daniel Harding) en het Antwerpen Philharmonisch Orkest, en speelde met dirigenten als Valery Gergiev, Trevor Pinnock en Xian Zhang. Coraline is violiste in het Volkmanntrio en vormt een duo met bajanist Robbrecht Van Cauwenberghe.

Coraline heeft een viool (W. Crijnen, 2006) en een stok (A. Grütter, 2003) in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Jobine Siekman:
Jobine Siekman (1995) studeerde aan de School voor Jong Talent in Den Haag bij Lucia Swarts en Dmitri Ferschtman en daarna in Göteborg bij Harro Ruijsenaars. Sinds september 2014 studeert ze aan The Royal College of Music in Londen bij Melissa Phelps waar ze afgelopen juli haar Bachelors of Music with Honours behaalde en nu verder studeert als Irene Hanson Scholar voor haar Masters of Music. Ze gaf concerten in o.a. Wigmore Hall, de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag en het Concertgebouw Amsterdam als soliste en in diverse kamermuziekensembles. Afgelopen oktober won Jobine de derde prijs in de finale van het Nationaal Cello Concours van de Cellobiennale Amsterdam 2016. Eerder dat jaar ontving ze de Anna Shuttleworth prijs voor haar vertolking van Bach in het Cello Concours van de Royal College of Music. Het Prins Bernhard Cultuurfonds en sponsoren Jobine. Ze bespeelt een cello gebouwd door Thomas Dodd in 1800, haar in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Valentina Toth:
Valentina Tóth (1994, Leeuwarden) studeerde met grote onderscheiding af voor haar Bachelor Piano aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Daarnaast studeerde zij Acteren aan het RITCS (Royal Institute of Theatre, Cinema, and Sound) in Brussel.

Op haar 18e bracht Challenge Classics haar in diverse landen lovend ontvangen debuut-cd Hungarian Horizon met werken van Béla Bartók en Zoltán Kodály uit. Ze mocht voor deze cd een Diapason d'Or in ontvangst nemen. Ze ontving prijzen op het Nationale Prinses Christina Concours in Den Haag, het Internationaal Muziekconcours Stockholm, het Steinway Concours en YPF-pianoconcours.

Op haar 15e gaf zij een concert in Carnegie Hall, New York. Datzelfde jaar speelde zij live op TV voor Menahem Pressler tijdens het Edisongala Klassiek 2009.

Het programma 8 april 2018 Adegeest

L. van Beethoven - Piano trio op. 70, no. 2, in Es groot - I. Poco sostenuto - Allegro ma non troppo II. Allegretto III. Allegretto ma non troppo IV. Finale: Allegro
E. Bloch - E. Bloch - 3 Nocturnes voor pianotrio - I. Andante II. Andante quieto III. Tempestoso

Pauze

A. Dvorák - pianotrio no. 3 in f klein op. 65 (1883)
- Allegro ma non troppo
- Allegretto grazioso
- Poco Adagio

Nieuws overzicht

Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 49 minuten geleden 2
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 18 uur geleden 7
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 20 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 20 uur geleden
Tamim Haqparast en Shah Wali laten u in hun nieuwe restaurant Meydani graag kennismaken met de authentieke oosterse keuken. Foto: Vsk
Geniet bij Meydani van de authentieke oosterse keuken 23 uur geleden 2