<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Wethouder Nanning Mol en Resa Farsi zijn beiden enthousiast voor samenwerking op gebied van Zorgen en Welzijn . Foto: VSK
Wethouder Nanning Mol en Resa Farsi zijn beiden enthousiast voor samenwerking op gebied van Zorgen en Welzijn . Foto: VSK
Ondernemer in beeld

Uitnodiging aan zorgondernemers

Op 10 april zijn alle Voorschotense zorgverleners welkom om de informatie bijeenkomst van de Ondernemersvereniging op het gebied van Zorg en Welzijn bij te wonen. Het wordt een informatie avond waar wordt toegelicht wat de plannen zijn en hoe de Ondernemersvereniging denkt deze uit te voeren.

door: Redactie

Voorschoten - De Ondernemersvereniging Voorschoten kent weinig leden uit de zorg- of hulpverlening. Reza Farsi, tandarts en eigenaar van het Gezondheidscentrum Voorschoten, is bestuurslid van de Ondernemers Vereniging en legt uit dat Zorg- en hulpverleners zijn zich er vaak niet van bewust dat zij ook ondernemers zijn. Vandaar dat de Ondernemers Vereniging het initiatief heeft genomen om een breed platvorm op te richten waar alle Voorschotense zorgverleners op te vinden zullen zijn.
'Met breed bedoel ik echt alle vormen van zorg, licht Farsi, die de organisatie op zich neemt, toe. 'Denk niet alleen aan artsen, tandartsen fysiotherapeuten, apothekers en specialisten, maar ook aan aanvullende zorg zoals acupuncturisten, natuurgeneeskundigen, massagetherapeuten, coaches, zorginstellingen en de afdeling WMO en jeugdhulp van de gemeente. Kortom iedereen die iets op zijn eigen manier toevoegt aan het welzijn van de inwoners van Voorschoten.

Het ultieme doel moet zijn zorg in de breedste zin van het woord beschikbaar stellen aan de inwoners van Voorschoten. En dan moet je niet alleen denken aan fysieke zorgverlening vanuit de 1e of 2e lijns- zorg, maar bijvoorbeeld ook een woning leeftijdsbestendig maken.

Precies wat Voorschoten nodig heeft
Wethouder Nanning Mol juicht dit initiatief van harte toe. 'Dit is precies wat Voorschoten nodig heeft. Reza en ik trekken al een tijdje samen hierin op. Wat wij belangrijk vinden is dat het zorgaanbod voor alle Voorschotenaren zo is georganiseerd dat daar waar de ene zorgaanbieder iets signaleert, hij door middel van zijn contacten de andere zorgaanbieder kan inschakelen of een signaal kan geven dat er hulp geboden moet worden. Voorschoten heeft veel inwoners die op leeftijd zijn en toch thuis willen blijven wonen.
Dat brengt met zich mee dat er mensen een oogje in het zeil moeten houden om te voorkomen dat er mensen vereenzamen, ziek worden of op de een of andere manier hulpbehoevend zijn. Het kan zijn dat een zorgverlener signaleert dat een woning aangepast moet worden, of dat het thuiswonen echt niet meer kan en er aan een verhuizing gewerkt moet worden. De Welzijnsorganisatie Voor Elkaar Voorschoten speelt hier al een belangrijke rol in, maar om hulp te kunnen verlenen hebben zij ook input nodig om te weten waar het ergens niet helemaal pluis meer is.

Digitaal Platvorm
'Wij willen naar een digitaal platvorm waarop alle hulpverleners met elkaar in contact staan toe', vervolgt Farsi. Een onderling makkelijk toegankelijk hulpverleningscircuit. Er zijn legio voorbeelden te bedenken waarbij alle vormen van zorgverlening samen kunnen werken en elkaar kunnen versterken
Er zijn in Nederland al bijvoorbeeld WhatsApp groepen waar huisartsen, tandartsen, aanvullende zorgverleners, kortom iedereen die iets toevoegt aan het welzijn van de mens, aangemeld zijn. Eén appje kan genoeg zijn om op het moment dat er een vraag is, of er acuut hulp of vervanging nodig is, een of meerdere leden van de app-groep in te schakelen. Door zo'n digitaal platvorm blijft de gezond en welzijnszorg ook na 17.00 uur toegankelijk en hoeft er niet op hulp gewacht te worden tot de volgende dag of tot het weekend voorbij is.

Aanmelden voor de informatie bijeenkomst 10 april
Wie zich nog niet heeft aangemeld voor de informatie avond van 10 april in het museum Voorschoten kan dit alsnog doen door een mail te sturen naar het secretariaat van de ondernemersvereniging Voorschoten: info@ondernemersverenigingvoorschoten.nl.

Op 8 mei is er een tweede informatie avond waar het belang van samenwerking verder wordt besproken.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten