Afbeelding

Heel Voorschoten bakt

Algemeen Regio nieuws

Ok, niet heel Voorschoten bakt. Maar wel groep 8 van de Fortgensschool. Zij namen vrijdag 16 maart deel aan de 12e editie van de Nationale Pannenkoekendag. De dag dat basisschoolleerlingen door heel het land pannenkoeken bakken voor ouderen in de buurt. Gewoon, omdat opa's en oma's best wel eens in het zonnetje gezet mogen worden.

Gewapend met pannenkoekenmix, eieren en een pan togen de achtstegroepers naar verzorgingstehuis Florence. Verdeeld over verschillende etages gingen de dames en heren actief aan de slag. Onder de bezielende leiding van activiteiten begeleider Lieke van Florence en wat toekijkende ouders gingen de jongeren aan de slag. 

Alle smaken werden in de pan bereid. Naturel pannenkoeken, pannenkoeken met kaas, met spek en mislukte pannenkoeken. We hebben ook pannenkoeken door de lucht zien zweven. Met hier een daar een noodlanding. En ook de tafels werden door de leerlingen keurig gedekt, versierd en uiteindelijk weer afgeruimd.

De bewoners hadden de grootste lol. Sommige bewoners hadden geluk en werden door de leerlingen zelfs een handje geholpen met eten. Inwoner Theo vierde zijn 90-ste verjaardag en werd terloops zelfs nog door een groepje leerlingen toegezongen. Terwijl de leerlingen weer naar school terug wandelde, besloten de meeste bewoners om terug te keren naar hun kamer voor een middagdutje. Het bleef nog lang rustig.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink kwam het nog altijd heel fitte echtpaar Van Katwijk feliciteren met het diamanten huwelijk. Foto: PR
Diamanten echtpaar Van Katwijk: altijd trots op elkaar 1 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 4 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 4 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 5 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 21 uur geleden