Afbeelding

De Rabobank blijft betrokken bij Voorschoten

Algemeen Ondernemer in beeld

De klanten en relaties van de Rabobank zijn geïnformeerd, per 1 juni gaat de deur van de Rabobank in de Schoolstraat in Voorschoten definitief op slot. Na die datum zijn klanten die graag een kantoor bezoeken, welkom in Wassenaar. Rob Joosten, rayon directeur Voorschoten/Wassenaar vertelt waarom de bank besloten heeft het kantoor in Voorschoten te sluiten.

door: Redactie

Voorschoten - Door uitbreiding van onze online dienstverlening, waar onze klanten graag en veelvuldig gebruik van maken, komen er per dag nog maar weinig mensen op het kantoor in de Schoolstraat en dan voor zaken die men voor 90% ook online kan regelen. Het verdwijnen van de Rabobank uit Voorschoten is met name voor mensen die geen ervaring hebben met het online regelen van hun bankzaken een teleurstelling. Daar hebben wij natuurlijk begrip voor, maar die mensen laten wij beslist niet in de steek', verzekert Joosten.

Op het kantoor in de Schoolstraat helpen wij klanten bij het online regelen van hun bankzaken. Met de bibliotheek en de Voorschotense Ouderen Vereniging organiseren wij workshops 'online je bankzaken doen'. Hypotheek gesprekken kunnen op verzoek bij klanten thuis plaatsvinden, overdag en ook 's avonds. Via de Rabo chatfunctie kun je bovendien 7 dagen per week, 24 uur per dag, met je vragen bij een werknemer van de bank terecht. En natuurlijk is iedereen van harte welkom op ons kantoor in Wassenaar aan de Lange Kerkdam 2. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de bank en er is een parkeerplaats voor klanten achter de bank.'

Rabobus op de weekmarkt
'De bank verdwijnt ook alleen maar 'fysiek' uit Voorschoten, de dienstverlening blijft. Via onze Rabo Geld Express kan bij klanten, die niet mobiel zijn, geld thuis worden bezorgd. De Rabo geldautomaat blijft en verhuist naar de overkant bij de Primera. Ondernemers kunnen geld afstorten bij de sealbagautomaat aan het Planciusplantsoen. Bovendien proberen we vanaf juni met de Rabobus op vrijdag op de Voorschotense weekmarkt te staan.'

Rabobank blijft betrokken
Met het verdwijnen van het kantoor verdwijnt de Rabobank niet uit de Voorschotense samenleving. Joosten: 'Wij zijn en blijven als bank nauw betrokken bij Voorschoten. Wij zijn sponsor van de hockeyclub MHC Forescate. Wij hebben hen geholpen om 'het buurthuis van de toekomst' van de grond te krijgen. Met sport als bindmiddel versterkt de club haar maatschappelijke rol in de omgeving. Ook blijven wij sponsor van voetbalvereniging Voorschoten '97. Via de Rabobank Clubkascampagne worden verenigingen en projecten financieel ondersteund. Deze betrokkenheid bij de samenleving maakt dat ik er trots op ben om voor de Rabobank te mogen werken', vervolgt Joosten. 'De Rabobank is een coöperatie. Wij hoeven geen dividend uit te keren aan aandeelhouders maar laten een deel van de winst terug vloeien naar de lokale gemeenschap via sponsoring, het Rabo Stimuleringsfonds en het Innovatiefonds. Dit noemen wij coöperatief dividend'.

Contact met ondernemers en inwoners van Voorschoten
'De bank gaat dicht maar blijft op allerlei manieren zichtbaar in Voorschoten. Persoonlijk blijf ik als bestuurslid van de Ondernemersvereniging nauw bij Voorschoten betrokken en met ondernemers in gesprek.In mijn rayon Voorschoten-Wassenaar is een marktteam actief van Rabobank medewerkers die in dit rayon wonen. Zij zijn het gezicht en het aanspreekpunt van onze bank. Ik nodig iedereen graag uit om ons aan te spreken als je een vraag hebt. Als we het niet zelf kunnen oplossen, zorgen we dat de juiste collega binnen onze bank snel contact opneemt'.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Gewonde en schade na aanrijding Piet Heynlaan 3 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate gymt samen met de basisscholen 5 uur geleden
De eerste punten van Dames 1 TV Forescate zijn binnen maar winst zat er nog niet in.
Forescate Dames 1 pakt eerste punten maar grijpt net naast de overwinning 5 uur geleden
Afbeelding
Li-La-Lentefeest in de Natuurspeeltuin! 5 uur geleden
Afbeelding
VVD, CDA en VL blokkeren inhaalslag minimabeleid 5 uur geleden 1