Leontine Heisen, cabaretier Richard Groenendijk en Chantal Schoolwerth van Your Life. Foto: pr
Leontine Heisen, cabaretier Richard Groenendijk en Chantal Schoolwerth van Your Life. Foto: pr

Ruim € 18.000 voor Villa Joep

Algemeen Regio nieuws

De jaarlijkse spinningmarathon voor Villa Joep heeft € 18.546,- opgebracht. Het evenement werd gehouden bij Your Life in de Dobbewijk en cabaretier Richard Groenendijk tekende voor de opening. 

Villa Joep is gestart als belofte aan de toen vierjarige Joep uit Voorschoten. Voor zijn overlijden beloofden zijn ouders hem alles op alles te zetten om genezing van neuroblastoom mogelijk te maken. Die belofte uit 2003 is uitgegroeid tot een professionele organisatie die geld inzamelt om het internationale onderzoek naar neuroblastoom te versnellen en de kans op genezing te vergroten. Inmiddels zijn er al miljoenen opgehaald en ter beschikking gesteld aan onderzoekers. Een echt geneesmiddel is nog niet gevonden en Villa Joep gaat dus door. Door het hele land zijn er jaarlijks acties waarvan de spinningmarathon wel het bekendste is. 

Cabaretier Richard Groenendijk is sinds enige maanden de vaste ambassadeur van Villa Joep. Hij zong zondag een prachtig lied 'Maneschijn' dat gaat over tegenslag en hoop. 'Een mooi moment om even stil te staan bij waar we het allemaal voor doen', zegt Leontine, de moeder van Joep. 'En het was weer een prachtig feest met een fantastische opbrengst. De Regenboogschool haalde € 3700,- op en Lolita Damesmode dik € 2.000,-. Werkelijk geweldig!'

Meer informatie over Villa Joep op www.villajoep.nl 
 

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 9 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 9 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 9 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 9 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 15 uur geleden