<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Politiek

GroenLinks top 4 stelt zich voor.

PERSBERICHT GROENLINKS

Kandidaat 1 - Johan van Rixtel: 'GroenLinks wil goede voorzieningen voor jong en oud. Ons dorp verdient dat'

Meer dan 20 jaar werkte ik in de ontwikkelingssamenwerking, daarna een paar jaar als onderzoeker voor de universiteit. Nu werk ik voor een samenwerkingsverband van drie gemeenten als beleidsmedewerker op het terrein van welzijn, armoede en re-integratie. Ik was eerder secretaris van GL Voorschoten en raadslid. We leven op één planeet. Een goede begripvolle zorg voor mens en natuur, en een zorgvuldig, integer en transparant beheer van gemeenschapsmiddelen vind ik essentieel. Mijn werkplezier haal ik vooral uit het samenwerken met anderen. Ik ben een bruggenbouwer, gedreven, creatief en betrokken.Voor Voorschoten moeten we een aantal zaken goed gaan regelen. Voorzieningen, zoals zwembad het Wedde, de Kinderboerderij en WMO voorzieningen moeten behouden blijven. Er moeten betaalbare woningen komen, en het vertrouwen in het gemeentebestuur moet worden hersteld.

Kandidaat 2 - Albert Deuzeman: 'We moeten de gemeente kunnen vertrouwen. Ik sta voor een gezond financieel beleid'

Albert woont met zijn jonge gezin met veel plezier in Noord-Hofland. Hij groeide op in een sociaal betrokken domineesgezin en raakte al van jongs af aan geïnteresseerd in politiek. Omdat in de lokale politiek belangrijke dingen als rechtvaardigheid, vrijheid, duurzaamheid en verantwoordelijkheid samen komen én concreet worden. Op lokaal niveau worden die vragen heel concreet. Zo geeft hij als voorbeeld: 'Hoe kunnen we ervoor zorgen dat niemand in Voorschoten in de steek wordt gelaten? Hoe zorgen we voor voldoende betaalbare woningen, zonder al het waardevolle groen op te offeren?' Juist omdat de gemeente zo'n belangrijke taak heeft is het belangrijk dat het financiële beleid gezond is. Want mensen moeten van de gemeente op aan kunnen. Hier zet Albert zich graag voor in.

Kandidaat 3 - Joop Bos: 'De wateroverlast in Voorschoten moet nu echt snel aangepakt worden'

Al ruim 20 jaar woont Joop met veel plezier in Voorschoten. Hij ging er ooit wonen vanwege de vele voorzieningen, maar het open karakter. En dat midden in de Randstad. Joop is een bekende onder hardlopers en atletiekliefhebbers. Je kunt Joop dus tegenkomen in de duinen of in de Horsten, zijn favoriete hardloopplek. 'Zes jaar geleden ben ik lid geworden van GroenLinks omdat ik het niet meer voldoende vond om eens in de vier jaar mijn stem uit te brengen. Door het bijwonen van vergaderingen raakte ik steeds meer betrokken en kreeg ook steeds meer in de gaten dat op lokaal niveau er ook veel belangrijke besluiten worden genomen en door de decentralisaties is dat enkel maar toegenomen', aldus Joop. Inmiddels is Joop actief in de commissie Wonen, Ruimte en Groen. Hij heeft gezien dat in Voorschoten veel mensen kampen met wateroverlast. De gemeente kan nóg meer doen, het is belangrijk dat dit nu echt snel aangepakt wordt volgens Joop.

Kandidaat 4 - Daphne van Es: ' 'Ik wil me inzetten voor een energie-neutraal Voorschoten in 2030'

Daphne woont sinds 2012 in Voorschoten en is zojuist verhuist van Boschgeest naar Noord-Hofland.

Tijdens haar studie verdiepte zij zich in internationale conflicten en mensenrechten. Momenteel werkt ze als app-ontwikkelaar.
Als starter op de woningmarkt wil zij zich dan ook hard gaan maken voor voldoende sociale huurwoningen en betaalbare huur- en koopwoningen voor starters en mensen met een middeninkomen. Daphne wil zich ook inzetten voor de overgang naar een duurzame economie, waarin gebruik wordt gemaakt van schone energiebronnen i.p.v. vervuilende bronnen. Voorschoten wordt wat GroenLinks betreft koploper in de energietransitie!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten