<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Politiek

Update! Informateurs komen 12 april met advies aan de Raad

Voorschoten - Op vrijdagochtend 30 maart hebben informateurs Ewald van Vliet en Marijke Kleijweg met alle politieke partijen gezamenlijk gesproken. In dit gesprek hebben zij hun bevindingen uit de gesprekken van 24 maart teruggekoppeld en hebben zij hun analyse van de tien belangrijkste speerpunten, die de partijen hadden ingeleverd, gedeeld. Er is verkennend gesproken over de voorkeur voor een raads- en/of coalitieakkoord en onderwerpen als bestuurscultuur, financiën en regiokeuze/bestuurlijke toekomst. Naar aanleiding van het gesprek stellen de informateurs in het paasweekend een advies op dat begin volgende week aan de raad wordt aangeboden. De raad bespreekt het advies in een openbare raadsvergadering op 12 april.

In tegenstelling tot onderstaand vermeld, zullen de zal de eerst volgende bijeenkomst van de informateurs met de partijen al op 30 maart in de ochtend zal plaatsvinden. Vanwege de behoefte aan tempo heeft iedereen zich ingespannen om een eerdere datum te vinden.

Voorschoten - Op zaterdag 24 maart hebben informateurs Ewald van Vliet en Marijke Kleijweg gesproken met alle politieke partijen. Onderwerpen van gesprek waren de duiding van de verkiezingsuitslag en de mogelijkheden en condities om te komen tot een raads- en/of coalitieprogramma. Aan de partijen is gevraagd de tien belangrijkste inhoudelijke speerpunten uit hun verkiezingsprogramma's, die zij graag terug willen zien in een raads- of coalitieprogramma, bij de informateurs aan te leveren. Geïnventariseerd zal worden welke speerpunten overeenkomen en welke verschillen. De resultaten hiervan zullen in een overleg met alle politieke partijen gezamenlijk op vrijdagavond 6 april worden besproken.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten