Afbeelding

Vrijwilligers gevraagd om wekelijkse wandelingen te begeleiden.

Algemeen Evenementen

Voorschoten/Wassenaar - Meer bewegen draagt bij aan een goede gezondheid. Door regelmatig te wandelen kom je meer in beweging en geniet je bovendien van de mooie omgeving. Stichting Gezond Natuur Wandelen is een landelijk initiatief voor het organiseren van laagdrempelige wandelgroepen in groene gebieden in en om de woonwijk. De stichting is nu ook actief in de provincie Zuid Holland en wil in Voorschoten en Wassenaar gaan opstarten.

Wandelgroepen komen nu ook in Voorschoten en Wassenaar
In Voorschoten en Wassenaar draagt Mariëlle de Jong zorg voor het opstarten van het project en de organisatie. "De kracht van het project is de lage drempel om deel te nemen aan de begeleide wandeltochten. Het is de bedoeling dat mensen beginnen met korte wandelingen van een uurtje in de eigen buurt. De wandelingen vinden wekelijks overdag plaats op basis van een vaste dag, tijd en startplaats.

Dubbele winst
Mariëlle: "De wekelijkse wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die, door omstandigheden nu niet of te weinig bewegen, graag wat meer willen bewegen. Maar iedereen die het gewoon leuk vindt om met een groep een uurtje op stap te gaan is natuurlijk van harte welkom. Het gaat om de combinatie van bewegen, gezellig met elkaar en het ervaren van de natuur, welke de gezondheidswinst opleveren. Dubbele winst dus voor iedereen die hier het meeste baat bij heeft."

De groepswandelingen zijn gratis en na afloop is er de mogelijkheid om samen een kopje koffie of thee te drinken.

Vrijwilligers gevraagd
Iedere wandelgroep wordt begeleid door twee vrijwilligers. Zij kennen het gebied, wijzen de route en vertellen tijdens de wandeling kort iets over de natuur en de omgeving. De vrijwilligers krijgen een Natuurmomentencursus van I.V.N, de dagcursus voor Wandelsportbegeleider (K.W.B.N.) en een EHBO cursus van een halve dag aangeboden.

Wandelt u graag en vindt u het een leuke uitdaging om hieraan mee te werken? Heeft u eens per week tot eens per maand tijd om een wandelgroep te begeleiden? Zo ja, neem dan contact op met Mariëlle de Jong, via de mail: marielle@gezondnatuurwandelen.nl of bel 06-41130101. Voor meer informatie kun je natuurlijk ook een kijkje nemen op www.gezondnatuurwandelen.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 47 minuten geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 4 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 9 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 14 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9