Afbeelding

Jaarlijkse pupillenwedstrijd wordt Athletics Champs

Algemeen Sport

Voorschoten - Afgelopen zaterdag vonden bij Voorschoten 97 Atletiek de jaarlijkse pupillenwedstrijden plaats. Ieder jaar treffen de pupillen van AV Rijnsoever uit Katwijk, De Spartaan uit Lisse, Leiden Atletiek en Voorschoten 97 elkaar voor de eerste wedstrijd van het buitenseizoen. De Spartaan kon er dit jaar niet bij zijn, dus deden veertig jonge atleten mee.

Voor het eerst werd de wedstijd gehouden volgens de opzet Athletics Champs, een relatief nieuwe vorm van atletiek, waarbij de nadruk meer ligt op plezier, intensief sporten en veelzijdigheid. Daardoor voelen alle deelnemers zich een persoonlijke winnaar en dat was helemaal terecht!

Het was prachtig weer afgelopen zaterdag en tussen 10 en 12 uur werkten de atleten 5 onderdelen af. Voor ieder onderdeel stond 20 minuten, behalve voor het laatste onderdeel. Bij de eerste vier onderdelen mochten de atleten onbeperkt gooien, springen of sprinten. Er waren onderdelen die in de reguliere atletiek niet voorkomen maar wel voorbereidend zijn op het echte werk: vortexwerpen, hurkhoog en polsstokverspringen. Het zijn ook speelse onderdelen die door de jongste jeugd enorm worden gewaardeerd.

Het laatste onderdeel was Meters maken. In vier of zes minuten proberen de atleten zo veel mogelijk meters af te leggen op de atletiekbaan van Voorschoten 97. Iedereen doet zijn allerbest. Voor sommige is het best pittig aan het eind van zo'n intensieve ochtend op de eerste warme dag van het jaar.

Tijdens de prijsuitreiking bleek dat iedereen enorm had genoten van de ochtend en dat de nieuwe opzet een succes was. Volgend jaar weer.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 7 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 10 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 16 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 20 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9