Afbeelding

Wildpluk-struintocht door Polderpark Cronesteyn

Cultuur Kunst & Cultuur

Op zondag 22 april van 10.00 - 12.00 uur organiseert STRUIN! een wildpluk-struintocht door Polderpark Cronesteyn. In ruim twee uur tijd leer je welke planten je kunt eten uit het wild en welke je beter niet in je mond kunt stoppen. Ook mythes en verhalen over eetbare natuur komen aan bod. Na afloop van de wandeling worden de deelnemers getrakteerd op lekkere wildplukhapjes.

Wist je dat zevenblad verspreid is door de Romeinen, zodat er overal wat te eten was? Dat smeerwortel snel wondjes heelt, maar dat van de jonge scheuten ook soep te maken is. Dat het eetbare daslook heel makkelijk te verwarren is met de giftige lelietjes van dalen, maar dat door een truc je de twee uit elkaar kunt houden? Tijdens de eetbare natuurtocht door natuurgids Daphne van den Berg van STRUIN! komen er vele weetjes, recepten en verhalen over eetbare planten aan bod. Daphne: "Na afloop kijken mensen vaak met andere ogen naar het groen om hen heen."

Prijs: € 17.50 per persoon, kinderen vanaf 6 jaar: € 5,00. Graag van tevoren aanmelden via: daphnewerkt@outlook.com. Meer informatie is te vinden op Facebook: struin2017.

Elke maand verzorgt STRUIN! maandelijks een wildplukwandeling voor volwassenen en kinderen in verschillende natuurgebieden in de regio Leiden/ Den Haag. Voor meer informatie check de
facebookpagina: struin2017. 
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 1 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 4 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 10 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 14 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9