Een vreemde constructie maar HVV Heren promoveren toch nog naar eerste divisie. Foto: HVV
Een vreemde constructie maar HVV Heren promoveren toch nog naar eerste divisie. Foto: HVV

HVV Heren Senioren promoveren naar eerste divisie

Algemeen Sport

Wie de reis van de handbalheren van HVV in de gaten heeft gehouden, heeft kunnen merken dat het een bloedstollende eindfase was. Na maanden op de eerste plek te hebben gestaan, werden zij toch op het laatste moment van de troon verstoten.

Door drie achtereenvolgende verliespartijen werd GHV eerste in de tweede divisie en daarmee kampioen. Zij hebben daardoor een plekje weten te bemachtigen in de eerste divisie. Onze heren uit Voorschoten eindigden op de tweede plek in de tweede divisie met kans op promotie. De tweede divisie bestaat uit een deel noord en een deel zuid. De ploegen die tweede zijn geworden, zouden een wedstrijd spelen tegen elkaar waarbij de winnende ploeg uiteindelijk ook promoveert naar de eerste divisie. HVV zou het dan op moeten nemen tegen Berdos. Nu maakte de NHV (Nederlandse Handbal Verbond) al vroegtijdig bekend dat deze wedstrijd in april geen doorgang zou vinden, omdat zij signalen hadden ontvangen dat er nóg een ploeg uit de eerste divisie zou verdwijnen, zodat beide ploegen konden promoveren. Nu is de kogel door de kerk.

Afgelopen weekend heeft eredivisieploeg Haro verloren, waardoor zij degraderen uit de eredivisie. Doordat zij degraderen moet Snelwiek weer uit de eerste divisie degraderen, omdat zij als één vereniging worden beschouwd. Dit vanwege het feit dat zij spelers delen, een beetje een vreemde constructie. Daarbij is er ook een vereniging die zich heeft teruggetrokken, zodat er veel verschuivingen zijn.

Al met al betekent dit dat onze heren promoveren naar de eerste divisie; het één na hoogste niveau in Nederland (eredivisie). Wij gaan er natuurlijk vanuit dat ze sowieso de promotiewedstrijd hadden gewonnen, maar dit is natuurlijk helemaal mooi meegenomen!! Zowel HVV als Berdos promoveren dus naar de eerste divisie. Wij wensen onze heren heel veel succes en hopen op veel support van het Voorschotense publiek bij deze wedstrijden. Dit is natuurlijk een super mooi resultaat voor een kleine club als HVV.

Ingezonden bericht 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 13 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 17 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 18 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 18 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 20 uur geleden