Justin is in Italië. Een feestje waard. Lees zijn volledige verhaal op www.justintravel.nl. Foto: Justin
Justin is in Italië. Een feestje waard. Lees zijn volledige verhaal op www.justintravel.nl. Foto: Justin Foto: Marjolein Altena

Fietsende Justin heeft nu al 5400 kilometer in de benen

Algemeen Sport

Bella Italia

Weet je nog, mijn laatste stukje schreef ik net over de grens van Spanje & Frankrijk.

Op dit moment schrijf ik jullie vanuit de bergen in Italië, vlakbij het oude plaatsje Lucca in het prachtige Toscane.

De kilometerteller op m'n trouwe fiets geeft inmiddels ruim 5400km aan.

Na het laatste stuk een kleine maand geleden heb ik een week enorm op de trappers gestaan. Een dag was zelfs de langste fietsdag ooit met een kilometerstand van ruim 150km. En vergis je niet daar zit heel wat hoogteverschil bij, niks geen vlakke Nederlandse kilometers.

In Frankrijk trok ik voornamelijk van de ene Airbnb naar de volgende Airbnb. Noodgedwongen omdat de campings eigenlijk overal nog gesloten waren. Het zoeken naar goedkope Airbnb's is trouwens nog een behoorlijke opgave, maar als je dan ineens een echte "hidden gem" te pakken hebt zijn ze vaak heel bijzonder en leuk. En het plezier des te groter

Plaatsen als Argeles sur mer, Cap d'Agde, La grande motte, Aix en Provence, Cavaillaire sur mer en Frejus prachtige plaatsjes en in deze tijd van het jaar heerlijk rustig. Prima ook voor een fijne wandeling, genieten van de Zuid Franse mediterannee. Aanraders ook in deze tijd.

De Franse wegen zijn een verademing vergeleken met die in Spanje. De wegen zijn schoon en bovenal goed verzorgd. En soms heb je zelfs zowaar de beschikking over goede fietspaden, zeker in de Côte d'azur zie je die veelvuldig. Heerlijk want fietsen op of langs de snelwegen blijft een bijzonder hachelijk avontuur.

Het is in Frankrijk weer allemaal net wat georganiseerder dan in Spanje. Ook de supermarkten, je kent ze misschien wel de gigantische Hypermarches. Luilekkerland voor een eenzame reiziger op een regenachtige dag kan ik er uren ronddwalen, je moet toch wat he. Je kunt daar ook voor een leuk bedrag gewoon een goede gezonde maaltijd bij elkaar zoeken en hup aan de kook. Mijn gasstelletje heeft lekker geprutteld.

In Antibes, een prachtig oud stadje vlakbij Nice, een van mijn favoriete bestemmingen tot nu toe, kwam mijn moeder op bezoek. Naast allerlei activiteiten betekende dat vooral ook een heerlijk weekendje vol goede maaltijden en aangename Franse wijnen en zowaar soms een lekker zonnetje. In alle opzichten een energieboost.

Ook was dit het uitgelezen moment om de winterspullen in te ruilen voor meer zomerbestendige kledij en camping gear. Klein gokje of was dit toch net te vroeg?

Na Antibes reed ik al snel de Italiaanse grens over en betekent een nieuw land en een nieuw avontuur.

Italië is voor mij altijd een bijzonder land geweest. Als kleine jongen kwam ik hier met mijn ouders, broer en zus regelmatig. We genoten dan altijd volle bak van al het moois dat dit land te bieden heeft, en zeker ook van een pizzaatje hier gelato-otje daar. La dolce vita, lekker joh!

De kennismaking op de fiets met Italië is tot nu toe bijzonder. Met goede hoop dat de campings hier allemaal open zouden gaan na het paasweekend, keek ik uit naar een heerlijke periode kamperen en minder gezeur om een locatie te vinden.

Maar helaas zoals ook in Nederland zijn de eerste weken van April hier enorm onstuimig, heel, heel veel regen oh ja en nog meer regen. Eerlijk is eerlijk heel soms een enorme mooie dag ertussen. Toch wilde ik kamperen of het nou echt ging of niet. Ik heb het geweten.

Op sommige campings moest ik me een weg door de modder banen om bij de toiletten te komen Mijn eten flanste ik vaak maar in elkaar bij de afwasbakken, om maar een beetje droog te blijven. Ook voor mij is de lol er onder zulke omstandigheden snel af. Zeker als je 's nachts het gevoel hebt dat je op een waterbed ligt, omdat de grond onder je tentje een grote plas water en modder is geworden. Geen droge draad meer, alles smerig, dit was echt niet leuk meer. Werd er bijna moedeloos van. En dan baal je ook dat je maar een klein een persoonstentje hebt waar je net je kont in kan keren.

Ja en dan in je eentje moet je toch zelf bedenken hoe verder, dus bedacht ik, ik ga het anders aanpakken. Ik houd de weersvoorspelling in de gaten en als de voorspelling weer zoveel regen voorspelt dan maar op zoek naar een echt dak boven mijn hoofd. En gelukkig blijkt met goed zoeken dat je nu nog airbnb-s kunt vinden die maar een paar enkele euro's duurder zijn dan de campings. Tja dat budget hè.

Momenteel ben ik dus in Toscane hopende op wat meer steady weer en ondertussen doe ik veel online, mijn website, blogs en dergelijke en fiets ik maar even iets minder. Het is niet anders. De komende maanden ga ik heerlijk op mijn gemakje Italië ontdekken.

Hopen op het echte Italiaans lekkere weer en veel fijne campings. En zoals de afgelopen week vast heel veel klimmetjes en supersteile wegen, met als beloning vaak het mooiste uitzicht.

Bijna had ik mijn route compleet omgegooid. Ik kreeg een zeer toffe job aangeboden. Een reisorganisatie benaderde me om in het Zuidwesten van Frankrijk nabij Bordeaux locatiemanager te worden. Een heel interessante uitdaging en verleidelijk.

Echter er bleef bij mij iets knagen en mijn onderbuikgevoel zei me het niet te doen. Best lastig hoor weer kiezen voor de onzekerheid wetend dat je budget enorm slinkt. Maar toch de keuze gemaakt, ik ga door en wie weet wat er nog op mijn pad komt.

Dus ook de volgende keer vast en zeker weer een update uit la Bella Italia. Het land van de truffels, de pizza's, de pasta's en de wijn en nu ook van deze fietser. Je kunt op mijn website www.justintravel.nl meer over mijn reisbelevenissen terug vinden. Ook bijzondere locaties of suggesties als je ook naar deze omgeving zou willen.

Ook vindt je hier een link naar mijn Facebookpage en Instagram: Justin_travel. Zoek me op.

Op de website vindt je ook "Just on the wall". Ik krijg veel vragen naar mijn foto's, nu kun je ze bestellen, ook voor bij jou aan de muur. Dus zoek je een prachtige Street view, een idyllisch plaatje, een echte pure reis-foto misschien is het een leuk idee. En als je een foto aanschaft help je mij ook weer een dagje vooruit ;)

Salute!

Nieuws overzicht

Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 1 uur geleden 6
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 18 uur geleden 8
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 20 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 20 uur geleden
Tamim Haqparast en Shah Wali laten u in hun nieuwe restaurant Meydani graag kennismaken met de authentieke oosterse keuken. Foto: Vsk
Geniet bij Meydani van de authentieke oosterse keuken gisteren 2