<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Ondernemer in beeld

Nayolie geïnaugureerd als lid Euro-Toques Euro-Toques organisatie

Dertig jaar geleden was het de drie sterren chef Paul Bocuse die koks opriep een dam te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Koks die gehoor gaven aan deze oproep en schriftelijk verklaarden zich te houden aan de "Code van Eer" mochten lid worden van Euro-Toques. In de "Code van Eer" is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, en bij voorkeur, streek en seizoen gebonden producten.

In Nederland waren tot vandaag 152 restaurants aangesloten bij de Euro-Toques organisatie, vanaf vandaag is daar Nayolie in Voorschoten bijgekomen. 'Vanwege zijn gepassioneerde gedrevenheid is meesterkok Kelvin Lin, die tovert met ingrediënten en gerechten, toegelaten tot de Euro-Toques organisatie', zo heeft het bestuur van Euro-Toques besloten.

Wethouder Nanning Mol, aanwezig als loco-burgemeester, feliciteert Kelvin Lin met zijn succes. 'Wij zijn er als gemeente trots op dat er dankzij Kelvin veel mensen van buiten Voorschoten naar ons dorp komen. Je bent een buitengewoon gewaardeerde ondernemer'.

Daarna wordt het Euro-Toque schild op de gevel van Nayolie onthuld en moeten Kelvin Lin en de loco-burgemeester de proef afleggen om in aanmerking te komen voor het diplome maître sabreur. Vakkundig slaan beiden met een sabel de champagnefles open. (Daarbij slaan zij langs de hals van de fles, tegen de onderkant van de rand rond de opening. Door de stoot en de inwendige druk, breekt deze rand af langs de naad met de hals en vliegt weg, met de kurk er nog in.)

Nayolie is het tweede restaurant in Voorschoten dat lid is van Euro-Toques, in 2016 trad restaurant Allemansgeest in Voorschoten toe tot de organisatie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten