Afbeelding

De eerste witte rookpluimpjes zijn zichtbaar! (update)

Algemeen

Voorschoten - 'Eind deze maand verwachten wij het coalitieakkoord rond te hebben', antwoordt VVD fractievoorzitter Sjoerd van den Dool op de vraag van Cees Bremmer, (CDA)  naar de voortgang van de formatie tijdens de raadsvergadering van 17 mei.

De formerende partijen hebben in onderlinge commissies alle onderwerpen, en de bijna 100 ingestuurde ideeën, besproken en zijn nu bezig met het opstellen van de tekst van het akkoord. De formatie duurt deze keer veel langer dan vier jaar geleden. Niet alleen omdat inwoners de kans kregen om wensen naar voren te brengen maar ook omdat ambtenaren de financiële haalbaarheid van plannen moesten doorrekenen. 'We willen een goed programma neerzetten, niet alleen voor de coalitie maar voor de hele raad!', aldus Van den Dool. Hij denkt dat het nieuwe college op 13 juni kan worden geïnstalleerd. 

Burgemeester Pauline Bouvy-Koene verwacht de eerste versie van het raadsakkoord, met daarin regels over bestuursstijl en bestuurscultuur, op 24 mei aan de fractievoorzitters voor te kunnen leggen. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 12 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 18 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 18 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 19 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 19 uur geleden