<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Moordwijven! Foto: pr
Moordwijven! Foto: pr
Kunst & Cultuur

Deze week in de bieb

Deze week in Bibliotheek Voorschoten
Vr        01 jun             10.00 – 12.00           Taalspreekuur
Di        05 jun             10.00 – 12.00           Formulierenbrigade
Di        05 jun             10.00 – 12.00           Digitaal spreekuur
Di        05 jun             14.00 – 15.00           Inloopspreekuur Uitvaartbegeleiding
Di        05 jun             18.00 -20.00             Juridisch Spreekuur
Wo      06 jun             14.30 – 15.00           Voorlezen

Lunch met de Moordwijven

Ga in gesprek met de Moordwijven over het spannende boek tijdens een heerlijke lunch! Een vijftal Nederlandstalige thrillerschrijfsters is - in navolging van Killer Women in Engeland - in 2015 een schrijverscollectief gestart onder de naam "Moordwijven".

Tijdens de spannende boekenweken krijgt u de gelegenheid om de Moordwijven te ontmoeten in Bibliotheek Voorschoten. Vanaf 11.30 uur is de inloop om alvast kennis te maken. Daarna zal er om 12.00 uur een kort interview zijn. Om 12.30 gaan we lekker lunchen en natuurlijk is er gelegenheid om vragen te stellen en voor het signeren van de boeken. Meldt u snel aan want er is beperkt plaats.

Locatie:         Bibliotheek VoorschotenDatum:           zaterdag 9 juni 2018
Tijd:                11.30 uur tot 14.00 uur
Toegang:       leden € 6,00 / niet-leden € 7,50
Kaarten aan de balie of via obvw.nl


Lezing Hoogsensitiviteit in Bibliotheek Wassenaar
Wat is hoogsensitiviteit en hoe ga je ermee om? Karen Schröder en Mirjam van Leeuwen vertellen je er alles over tijdens op dinsdag 5 juni in Bibliotheek Wassenaar. In hun praktijken zien zij steeds meer kinderen, jongeren en volwassenen die hoogsensitief of hoogstimulatief zijn. Misschien niet verrassend als je bedenkt dat tegenwoordig ongeveer 1 op de 5 personen een aangeboren sensitiviteit heeft voor omgevingsprikkels. Maar wat is het nou precies? Moet je er blij mee zijn of juist niet? Hoe ga je er mee om en hoe herken je dit bij jezelf of je kind?

Tijdens een interactieve lezing gaan zij in op deze en nog veel meer vragen rondom dit thema. Vanuit verschillende hoeken en belevingen kijken zij naar welke invloed hoogsensitiviteit heeft op volwassenen, jongeren, pubers en kinderen in de basisschool leeftijd.

Locatie:         Bibliotheek Wassenaar
Data:              dinsdag 5 juni
Tijd:                20.00 – 22.00 uur
Toegang:       leden € 5,- / niet-leden € 6,-

Windows 10 voor gevorderden
Windows 10 geïnstalleerd, u bent er redelijk in thuis, maar u wilt nog meer weten?Anja Slegt vertelt u alles over de mogelijkheden van Windows 10. Deze workshop is het vervolg op de basiscursus. Heeft u de basis nog niet geheel onder de knie? Dan kunt u beter niet deelnemen aan deze workshop. Interesse voor de basiscursus? Laat het ons weten!

Vereisten voor deelname: Basisvaardigheden algemeen computergebruik (goede beheersing toetsenbord en muis) en meenemen laptop met geïnstalleerde Windows 10.

Datum:           dinsdag 5 juni 2018
Tijd:                9.30 uur tot 12.00 uur
Toegang:       leden € 8,50 / niet-leden € 11,00
Inclusief koffie/thee

ModderDag Peuterochtend
Vies worden mag op ModderDag! Peuters van 2 -4 jaar kunnen met een (groot)ouder) meedoen aan een modderige peuterochtend: Naast spelen  met modder gaan we moddersoep koken, varkentje wassen, pieren vissen en moddertaarten bakken. Natuurlijk is er ook wat te drinken en te snoepen. Trek oude kleren aan, want vies worden mag op ModderDag!
Datum: Woensdag 27 juni 2018
Tijd: 09.30 – 11.00 uur
Prijs: € 7,50 per kind met één begeleider


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten