Afbeelding

Eerste eigen Black Angus rund bij Slagerij Van Eijk

Zakelijk Ondernemer in beeld

Op de Dag van de Slager afgelopen donderdag werd bij Slagerij Aad van Eijk voor het eerst een Black Angus koe van eigen bodem geleverd. Althans een halve koe en die werd door Aad van Eijk himself en zoon Walter vakkundig uitgebeend onder toezicht oog van een groep klanten die zich voor het evenement hadden aangemeld. Het vlees is vanaf vandaag in de slagerij te koop. 

Black Angus runderen zijn wereldwijd beroemd om de karakteristieke smaak en marmering van het vlees. Dit vlees is vaak geïmporteerd uit de US, Europa of Australië. Slagerij Van Eijk pakte het anders aan. 'Waarom Black Angus van overal ter wereld laten komen als deze ook lokaal bij onze boer kan opgroeien? Deze koe is twee jaar oud, heeft een hele zomer bij ons in de wei gestaan en daarna 9 weken op stal waar ze speciale granen kreeg', vertelt Walter tijdens het uitbenen terwijl hij wijst op het vetpercentage van het vlees. 'Normaal gesproken zijn koeien vier jaar als ze worden geslacht maar we hebben bewust voor een jong rund gekozen. En hier zie je al dat het vlees donkerder is en meer vet bevat dan Nederlandse koeien wat aan de smaak ten goede komt. 

Alleen voor mannen?
De groep mannen staat gefascineerd te kijken. Is uitbenen een mannending? 'Welnee', zegt Vincent. 'Maar het vakmanschap interesseert me enorm en ik ben een liefhebber van het vlees. Eigenlijk doe ik aan alle workshops in de slagerij mee. Ik wil weten waar het vlees vandaan komt en hoe het wordt bereid.'
En dat horen Carla en haar broer Walter vaker in de winkel. 'Mensen eten weliswaar wat minder vlees maar kiezen bewuster. Ze willen de geschiedenis van het dier weten, hoe heeft het geleefd en wat heeft het gegeten. Een mooie ontwikkeling, en aangezien wij onze eigen dieren hebben, kunnen we dat precies vertellen.' 

Lekkerder dan de Mac
De kinderen van de Gevers Deynoot die 's morgens kwamen, weten nu ook waar het vlees vandaan komt. Zij mochten tijdens een workshop in de slagerij zelf hamburgers maken. 'Ze kregen gehakt en onze kruiden mee en mochten zelf kneden waarna het op de bbq ging. Het leukste vond ik de reactie van één van de kinderen: 'dit is lekkerder van die van de MacDonalds! Ze beloofden deze hamburgers ook thuis te gaan maken en dat is winst', lacht Carla. 

Na een uurtje hard werken was het uitbenen klaar en is alles van de koe gebruikt, op een paar zenen na. De mannen kregen het resultaat rechtstreeks van de bbq te proeven en de klanten kunnen vanaf vandaag genieten van de eerste Black Angus koe van eigen bodem. Slagerij Aad van Eijk is te vinden aan de winkelstrip op de Van Beethovenlaan. 


 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 3 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 7 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 12 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 17 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9