Spreekuur ONS bij lunch en espressobar Het Wedde. Foto: PR
Spreekuur ONS bij lunch en espressobar Het Wedde. Foto: PR

Informatie halen, brengen en delen. Spreekuur ONS

Algemeen Politiek

Persbericht ONS: Woensdag 16 mei heeft ONS Voorschoten haar zes wekelijks spreekuur in de Espressobar bij zwembad Het Wedde gehouden. Steeds meer inwoners weten dit initiatief te waarderen.

'Informatie halen, brengen en delen, daar draait het om' zegt factievoorzitter Hans van der Elst van ONS Voorschoten. We hebben veel informatie gekregen van de vertegenwoordigers van de Bewoners vereniging Het Wedde en bewoners van de Leidseweg-Noord over bouwplannen op het terrein waar nu Tuincentrum Griffioen is gevestigd.

Met de bewonersvereniging Het Wedde is gesproken over het ondergronds brengen van de hoogspanningskabels, handhaving, waaronder het uitlaten van honden en de verduurzaming van de wijk. Dit zijn punten die ook in het verkiezingsprogramma genoemd zijn en die wij blijven volgen.

Bewoners van de Leidseweg-Noord hebben ideeën om de verkeersoverlast te verminderen. We hebben hen gevraagd deze bij de gemeente in te dienen. Serieuze ideeën vragen om serieuze aandacht.

Afvalinzameling is een onderwerp dat ieder spreekuur wel terugkomt. Dat leeft bij de mensen. Een klein punt, maar ook belangrijk, is dat een inwoner ons er op heeft gewezen, dat de informatie op de afvalzak voor plastic en de afvalwijzer niet hetzelfde is. We hebben het college daar inmiddels op gewezen.

Op 27 juni, aanvang 19:30 uur, is het volgende spreekuur in Starrenburg, locatie nader te bepalen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 13 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 19 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 19 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 20 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 20 uur geleden