Afbeelding

Rode Kruis Leiden 110 in actie tijdens Leiden Marathon

Algemeen Regio nieuws

Leiden -  Het Rode Kruis Leiden is afgelopen zondag tijdens de Leiden Marathon 110 keer in actie gekomen om lopers en omstanders te behandelen tegen voornamelijk klachten van oververhitting en uitdroging. Zes mensen werden naar het ziekenhuis vervoerd, omdat ze onwel waren geworden en 25 hardlopers raakten bevangen door de hitte.

In totaal werden 83 hulpverleners - na opschaling acht extra - ingezet, verdeeld over negen posten. Daarnaast reden er drie Biketeams op het parcours en was er extra ondersteuning op het terrein van de finish. Het betrof evenementenhulpverleners, medische dienst en ondersteunende diensten zoals logistiek en verbindingen.

Cor Kiers, bestuurslid Rode Kruis Evenementenhulp: "Door het zeer warme weer was de hulpverlening dit jaar zeer intens, maar door een goede voorbereiding in samenwerking met de Leiden Marathon-organisatie en een tomeloze inzet van onze vrijwilligers kijk ik trots terug op een bijzonder geslaagd event".

Het Leidse Rode Kruis is actief op diverse gebieden. De 200 vrijwilligers bieden verschillende vormen van hulp aan mensen in kwetsbare situaties. Naast noodhulp en hulp bij evenementen geven onze vrijwilligers Taalles-cursussen om mensen zelfredzamer te maken in geval van nood.

 ______________________________________________________

Nieuws overzicht

In mei en juni komt de bodyscan weer naar Drogisterij De Pauw van eigenaresse Veronica de Smit. Inschrijven kan vanaf nu. Foto: VSK
Ook dit jaar de bodyscan bij Drogisterij De Pauw 2 uur geleden
Afbeelding
Kasteel Duivenvoorde is weer open met een nieuwe expositie 2 uur geleden
De Cirkelbus verzorgde weer een kleurrijke tocht voor abonnees.
Naar de bollen: de Cirkelbus reed vier keer 3 uur geleden
Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 18 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 20 uur geleden