<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Regio nieuws

Ouderendag Comité Voorschoten zoekt ouderen met een wens en vrijwilligers

Ouderendag Comité Voorschoten zoekt ouderen met een wens én vrijwilligers om die wens op Nationale Ouderendag te vervullen. Afgelopen week startte het comité met de verspreiding van posters en wenskaarten. Het evenement vindt plaats op vrijdag 5 oktober.

Een dagje uitgaan, een familiebezoek afleggen, genieten van een kopje koffie op een terras – voor veel mensen is het vanzelfsprekend. Voor ouderen is dit lang niet altijd zo. Een op de vier ouderen in Nederland voelt zich eenzaam. 200.000 ouderen zijn zelfs extreem eenzaam: zij ontvangen hooguit eens per maand bezoek.

Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk kunnen vervullen. Denk aan nog eenmaal het ouderlijk dorp bekijken, eens buiten de deur lunchen, samen op pad gaan, de dierentuin bezoeken of herinneringen ophalen op het strand. Of gewoon een keer thuis bezoek ontvangen. De wensen zijn vaak simpel, maar voor deze ouderen toch onbereikbaar.

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert eens per jaar Nationale Ouderendag. Elke oudere van circa zeventig jaar of ouder met een klein sociaal netwerk kan een wens insturen. Vrijwilligers kiezen vervolgens de wensen die bij ze passen. Op Nationale Ouderendag – dit jaar op vrijdag 5 oktober – laten de ouderen en vrijwilligers de wensen samen of in een groep uitkomen.

Ouderendag Comité Voorschoten is een samenwerkingsverband van Vereniging Ouderenbelang Voorschoten, Voorschoten voor Elkaar en Rotary Club Voorschoten-Leidschendam. Het comité geeft ouderen in Voorschoten graag de kans om ook een wens in te sturen. Tegelijk zoekt het comité vrijwilligers die op 5 oktober een oudere willen begeleiden.

Hebt u een wens of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Stuur een e-mail aan voorschoten_ouderendag@ouderenfonds.nl of spreek een boodschap in op 071 – 205 40 01.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten