Afbeelding

Achtste Farmfair op zondag 3 juni bij de Cathrina's Hoeve

Algemeen Evenementen

Wat gebeurt er op een boerderij? Voor veel kinderen, en zelfs volwassenen, is dat een raadsel. Piet-Hein en Mascha van Vliet geven daarom op zondag 3 juni van 10.00 tot 17.00 uur tijdens de achtste Farmfair een inkijkje in hun leven op Cathrina's Hoeve naast het station.

Voorschoten – De hoeve stamt uit 1916 maar de boerderij bestaat al veel langer. 'Vroeger was het Saksische boerderij met rieten dak', zegt Mascha. 'Maar begin 20e eeuw brak er brand uit die de boerderij verwoestte. De eerste steen van dit pand is door de grootvader van Piet Hein gelegd. Cathrina's Hoeve is een melkveeboerderij met zo'n 150 koeien, 60 lamschapen en 8 paarden. Freek en Piet Hein zijn de vierde generatie boeren Van Vliet op de hoeve.
De Farmfair heeft zijn plek in de loop der jaren wel bewezen. Vorig jaar kwamen er 3500 bezoekers en ook dit jaar is er weer van alles te doen. Van het populaire slootdiertjes zoeken tot het vliegend tapijt met trekpaard Jos. 'Maar we hebben ook nieuwe activiteiten', zegt Mascha. 'Zo komt er een Tractor Ted springkussen, is er een demonstratie paardenmassage door oud-Voorschotense Vivien Kribbe van Kribbe Mensport, laten dames zien hoe je wol moet spinnen op een spinnenwiel en geeft Boer Bertus niet alleen rondleidingen maar ook kindervoorstellingen over de koe want veel kinderen denken nog steeds dat de melk uit de supermarkt komt. Ook dit jaar is er weer kano-varen met de waterscouts van Leif Erikson en geeft Bart Dekker demonstraties schapen drijven. Interactief dus publiek wordt betrokken bij het werk van de border collies. Natuurlijk kunnen kids spelen in de hooiberg terwijl de ouders genieten de ruim 60 kramen met kleding, sieraden en biologische producten.
De toegang bedraagt € 3,- voor volwassenen. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis. Voor bepaalde activiteiten moet een klein bedrag worden bijbetaald. En, zoals elk jaar is een deel van de opbrengst bestemd voor een goed doel. Dit jaar is dat de Kinderboerderij. 'Sandy Seijn staat met een kraam op de Farmfair. Daar kunnen mensen zich aanmelden voor die zo broodnodige donateurs voor de Kinderboerderij. Als het kan, brengt ze ook dieren mee', zegt Mascha. 'De kinderboerderij is enorm belangrijk, daar willen wij graag aan meewerken. Met de opbrengst van de Farmfair wil Sandy nieuwe vakantieverblijven kopen voor de konijnen en cavia's die zomers komen logeren.'
Meer info: www.farmfair.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 2 uur geleden 1
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 20 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 20 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 20 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 20 uur geleden