Afbeelding

Voorschotense Judith Lemkes in bestuur Jonge Socialisten

Politiek Politiek

Afgelopen weekend was het congres van de jongerenvereniging van de PvdA, de Jonge Socialisten. Hier werd het nieuwe bestuur met daarin de 21-jarige Judith Lemkes uit Voorschoten.

Naast ruim 150 leden waren ook enkele bekende Nederlanders aanwezig op het congres, zoals de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, D66 Politica Pia Dijkstra en het cabaretduo Van der Laan en Woe, bekend van het tv-programma De Kwis. 

Lemkes is verkozen tot bestuurslid Scholing binnen het nieuwe bestuur. "Ik werd na de verkiezingen van 2017 lid van de Jonge Socialisten. Het ging toen niet goed met sociaaldemocratie en met de PvdA. Terwijl juist de waarden relevanter dan ooit zijn." Dat zegt Lemkes op de vraag waarom zei politiek actief is geworden. "We hebben een samenleving nodig waar iedereen mee kan, niet alleen de bovenlaag".

De Jonge Socialisten is de onafhankelijke politieke jongerenorganisatie die verbonden is aan de PvdA voor jongeren van 12 tot en met 28 jaar. Met bijna 2000 leden is de Jonge Socialisten een van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. 
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 1 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 2 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 2 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 18 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen gisteren