Afbeelding

Voorschotense Judith Lemkes in bestuur Jonge Socialisten

Politiek Politiek

Afgelopen weekend was het congres van de jongerenvereniging van de PvdA, de Jonge Socialisten. Hier werd het nieuwe bestuur met daarin de 21-jarige Judith Lemkes uit Voorschoten.

Naast ruim 150 leden waren ook enkele bekende Nederlanders aanwezig op het congres, zoals de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, D66 Politica Pia Dijkstra en het cabaretduo Van der Laan en Woe, bekend van het tv-programma De Kwis. 

Lemkes is verkozen tot bestuurslid Scholing binnen het nieuwe bestuur. "Ik werd na de verkiezingen van 2017 lid van de Jonge Socialisten. Het ging toen niet goed met sociaaldemocratie en met de PvdA. Terwijl juist de waarden relevanter dan ooit zijn." Dat zegt Lemkes op de vraag waarom zei politiek actief is geworden. "We hebben een samenleving nodig waar iedereen mee kan, niet alleen de bovenlaag".

De Jonge Socialisten is de onafhankelijke politieke jongerenorganisatie die verbonden is aan de PvdA voor jongeren van 12 tot en met 28 jaar. Met bijna 2000 leden is de Jonge Socialisten een van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. 
 

Nieuws overzicht

In mei en juni komt de bodyscan weer naar Drogisterij De Pauw van eigenaresse Veronica de Smit. Inschrijven kan vanaf nu. Foto: VSK
Ook dit jaar de bodyscan bij Drogisterij De Pauw 1 uur geleden
Afbeelding
Kasteel Duivenvoorde is weer open met een nieuwe expositie 2 uur geleden
De Cirkelbus verzorgde weer een kleurrijke tocht voor abonnees.
Naar de bollen: de Cirkelbus reed vier keer 2 uur geleden
Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 17 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 19 uur geleden