<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Kunst & Cultuur

Uniek Midzomerconcert in de tuin achter d'Oude Pastorie

Met zijn nu eens uitgelaten dan weer melancholieke klezmermuziek verzorgt het trio Die Drei Dudelim dit jaar het Midzomerconcert van MusiCultura. Zoals gebruikelijk sluit MusiCultura het seizoen af met een Midzomerconcert. Dit jaar vindt het concert plaats op een schitterende locatie: in de tuin achter d' Oude Pastorie aan het Treubplein. Op een zondagmiddag, kort na de langste dag: op 1 juli 2018.

Voorschoten - Het trio Die Drei Dudelim werd in 1994 opgericht door drie vrienden, die reeds eerder in andere formaties met elkaar musiceerden. Aanvankelijk vormde geïmproviseerde muziek met jazzinvloeden het grootste deel van het repertoire. In de loop van de jaren werden de musici meer en meer gegrepen door de klezmermuziek. Deze hartstochtelijke muziek werd al snel de kern van hun repertoire.

Binnen alle verschillende vormen van klezmermuziek heeft het trio een geheel eigen stijl van musiceren ontwikkeld. Op een verfijnde, kamermuzikale manier wordt de muziek uitgevoerd nu eens fluisterzacht en breekbaar, dan weer feestelijk en opzwepend.

Het trio Die Drei Dudelim wordt gevormd door Yaron Blok (gitaar, viool, mandoline, zang), Marnix van der Leest (contrabas, zang) en Merlijn van Spengen (gitaar, klarinet, zang).

Twee uitvoeringen
De Oude Pastorie is waarschijnlijk één van de oudste gebouwen/bebouwde locaties in het centrum van Voorschoten. MusiCultura is bijzonder ingenomen met en dankbaar voor de gastvrijheid van de huidige bewoners: de heer en mevrouw Groen.

In de tuin achter d' Oude Pastorie is ruimte voor maximaal 50 gasten. Om toch zoveel mogelijk belangstellenden tegemoet te komen wordt het programma twee maal uitgevoerd: aanvang om 13.00 en om 15.30 uur. Mocht het regenen, geen probleem, het concert gaat door!

Reserveren:
Samengevat. Datum Midzomerconcert 2018: 1 juli. Locatie: de Oude Pastorie, Sir Winston Churchillweg 2, 2251 CX Voorschoten. Aanvang: 13.00 en 15.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 15,00; pauzeconsumptie inbegrepen. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang. Toegangskaarten te koop bij de ingang, uitsluitend op basis van per email bevestigde reservering. Reserveren via www.musicultura.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten