<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Rob Joosten, rayondirecteur Rabobank Voorschoten-Wassenaar. Foto: PR
Rob Joosten, rayondirecteur Rabobank Voorschoten-Wassenaar. Foto: PR
Ondernemer in beeld

Nationaal Energie Bespaarfonds

Mijn column in maart 'Growing a green Voorschoten en Wassenaar together' heeft het nodige los gemaakt. Zowel op straat als in mijn mailbox kreeg ik reacties van mensen die zich betrokken voelen bij dit onderwerp en die mee willen denken hoe we ons samen kunnen inzetten voor een groen en duurzaam Voorschoten en Wassenaar.

Ook heb ik twee weken geleden een mooi gesprek gehad met Fabienne van Luin, programmamanager Duurzaamheid, van de gemeente Wassenaar. We hebben afgesproken de komende maanden gezamenlijk de kansen te verkennen om in onze regio resultaat te boeken op het gebied van energiebesparing. Uiteraard houd ik u op de hoogte van de vorderingen.

Nationaal Energiebespaarfonds
Voor wie zelf stappen wil gaan zetten maak ik graag in deze column reclame voor het Nationaal Energiebespaarfonds. Het is geen product van de Rabobank. Maar wel een mooi initiatief dat mede door de Rabobank tot stand is gekomen. Bent u er bekend mee?

Het fonds is opgericht om woningeigenaren en VVE's te stimuleren energiezuinige maatregelen te treffen. Een comfortabel en energiezuinig huis draagt niet alleen bij aan het milieu maar ook aan een lagere energierekening en een waarde verhoging van de woning. Een slimme investering dus die, met hulp van het Nationaal Energiebespaarfonds, zelfs mogelijk is zonder inbreng van eigen geld. Het fonds verstrekt speciale Energiebespaarleningen.

Omdat het fonds de middelen haalt uit een renteloze achtergestelde lening van het Rijk, aangevuld met vreemd vermogen door ASN Bank en de Rabobank, zijn de rente en voorwaarden aantrekkelijker dan bij een reguliere consumptieve financiering.

En dat slaat aan volgens Leen van Dijke, voorzitter strategisch comité Nationaal Energiebespaarfonds: ''Met ruim 4.200 verstrekte Energiebespaarleningen aan eigenaar-bewoners en 50 verstrekte Energiebespaarleningen aan VvE's, mogen we terug kijken op een zeer positief jaar. Voor het derde jaar op rij verdubbelde het aantal Energiebespaarleningen dat het fonds verstrekte en die trend zet zich voort."

Een comfortabel en energiezuinig huis draagt niet alleen bij aan het milieu maar ook aan een lagere energierekening en een waarde verhoging van de woning

www.energiebespaarlening.nl
U vindt meer informatie op www.energiebespaarlening.nl. Of maak een afspraak met een financieel adviseur van de Rabobank. Omdat duurzaamheid voor ons een speerpunt is, zijn onze financieel adviseurs geschoold om u te adviseren over de mogelijkheden en voorwaarden van de Energiebespaarlening. +

Heeft u een idee of initiatief, laat het weten!
Heeft u een idee of initiatief om woningeigenaren en VVE's in Voorschoten en Wassenaar te stimuleren energiebesparende maatregelen te laten nemen?

Laat het me weten. Ik zet mijn netwerk graag in om er bekendheid aan te geven of zoek met u naar partijen om mee samen te werken zodat het niet bij een idee hoeft te blijven.


Met groene groet,

Rob Joosten
rob.joosten@rabobank.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten