Wethouder Mol, Marga Faassen en burgemeester Bouvy-Koene. Foto: VSK
Wethouder Mol, Marga Faassen en burgemeester Bouvy-Koene. Foto: VSK

Marga Faassen krijgt Parel uitgereikt

Algemeen Regio nieuws

Een stomverbaasde Marga Faassen-Kuijf ontving vanmiddag uit handen van burgemeester Bouvy-Koene een Parel van Voorschoten voor haar jarenlange werk als vrijwilliger bij De Zonnebloem. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst waar zij ook al een gouden waarderingsspeld ontving. 

Marga Faassen is vanaf 1 januari 1978, al veertig jaar, vrijwilliger bij Stichting De Zonnebloem. In die periode werkte zij onder andere 12½ jaar als notulist van alle vergaderingen. Ook heeft zij, als lid van de bootcommissie, twintig keer de jaarlijkse boottocht van De Zonnebloem mede georganiseerd.

Maar Marga Faassen heeft zich op allerlei terreinen verdienstelijk gemaakt. Zoals het bezoekwerk (één van de hoofdelementen van het Zonnebloem-werk), de voorbereiding en uitvoering van activiteiten en het organiseren van tochten, ontspanningsmiddagen en kerst- en paasvieringen. Ook op bestuurlijk niveau heeft zij in de afgelopen jaren haar sporen nagelaten.

Nog steeds is Marga Faassen in de medewerkersvergadering iemand die met uitgesproken meningen en ideeën haar visie naar voren brengt.

In 2009 is ze door de koningin benoemd tot 'Lid in de orde van Oranje-Nassau'. Dit gebeurde op initiatief van Stichting De Zonnebloem en met ondersteuning van diverse andere organisaties zoals de Stichting Welzijn Ouderen Voorschoten, de Stichting Duivenvoorde en de stichtingen Dian Mitra en Sahabat Anak in Indonesië.

In juni 2017 werd Marga Faassen door Stichting De Zonnebloem, afdeling Voorschoten, benoemd tot vrijwilliger van het jaar waarbij zij de wisselbeker heeft ontvangen.
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 1 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 5 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 7 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 7 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 8 uur geleden