Afbeelding

"In het Licht van Venus"

Algemeen

Voorschoten - Van 7 juli tot en met 29 juli is in het Museum Voorschoten een bijzondere tentoonstelling te beleven. Jan van der Horn laat een groot deel van zijn geënsceneerde fotografische kunstwerken zien.

'In het Licht van Venus' is de titel van een bijzondere tentoonstelling van fotograaf Jan van der Horn. Museum Voorschoten is bijzonder verheugd om deze tentoonstelling gedurende de maand juli 2018 te kunnen laten zien. Dankzij een donatie van de Rabobank Voorschoten-Wassenaar is dat niet alleen mogelijk gemaakt maar is de tentoonstelling ook gratis te bezoeken.

Jan van der Horn is een geboren Voorschotenaar die zijn kunstzinnige wortels in 'The Sixties' heeft. Hij begon zijn carrière achter de lens bij de schoolkrant van het Dalton Lyceum en had daardoor toegang tot die andere wereld van illustere artiesten zoals Pink Floyd, Frank Zappa, Dr. John the Nighttripper en Marina Abramovic met Ulay. Bovendien was hij deel van een internationaal werkende groep jonge kunstenaars die, met wat nu bekend staat als geënsceneerde fotografie, een nieuw elan binnen de beeldende kunst introduceerde.

Als fotograaf zet hij zijn theatrale decors in een ander licht dan het aardse, hij laat het 'Licht van Venus' erover schijnen. Langzaam verandert zijn atelier in een fotostudio waar vervolgens een lichtbiotoop ontstaat. Daar bloeit de magische nachtorchidee, mysterieuze landschappen verschijnen en tovertuinen lichten op.

Venus, de godin van de liefde, staat voor een andere wereld die Jan van der Horn ontsluit met zijn theatrale geënsceneerde fotografie. De camera is voor Jan van der Horn een manier om ons een wereld te laten zien waar we anders geen toegang toe zouden hebben.

Het museum is open op woensdag, zaterdag en zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van het museum: www.museumvoorschoten.nl

zie ook het artikel in de Voorschotense Krant op voorschotensekrant.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 5 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 9 uur geleden 23
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24