<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
vlnr Grada Kersten, Julian Veenstra en Bianka van der Dennen, in de nieuwe Vintagewinkel in de Schoolstraat. foto: vsk
vlnr Grada Kersten, Julian Veenstra en Bianka van der Dennen, in de nieuwe Vintagewinkel in de Schoolstraat. foto: vsk

Geopend Vintage winkel Kringloopmania

Voorschoten - Afgelopen zaterdag is Kringloopmania verhuisd naar het pand in de Schoolstraat waar voorheen Bumblee Bee in zat. Met deze verhuizing, is ook het concept verandert, vertelt Bianka van der Dennen, secretaris van de stichting Kringloopmania die zij samen met Leffert Veenstra (eigenaar) runt, en exploiteert in drie plaatsen met een kringloopwinkel.

Vintage
Kringloopmania Voorschoten is nu een Vintage winkel, met, zoals Bianka vertelt, alleen spullen waarvan wij weten dat er vraag naar is en die, vanwege hun herkomst rond de jaren '60, gewilde vintage producten zijn. Niet alleen artikelen zoals bijvoorbeeld de blikjes van Verkade, koffiemolens, een bakeliet telefoon, een boerenbont servies staan allemaal keurig gesorteerd te wachten op een nieuwe eigenaar maar ook chesterfield stoelen, een antieke dekenkist kun je voor een interessant prijsje op de kop tikken. Leffert is degene die verantwoordelijk is voor het coördineren en verzamelen van de spullen, hij heeft een hele goede kijk erop en zorgt ervoor dat de winkel goed gevuld is.

Op de eerste dag dat de winkel open is, is het meteen al gelijk gezellig druk. Grada Kersten, Julian Veenstra en Bianka van der Dennen, drie van de 10 vrijwilligers bij Kringloopmania hebben nauwelijks tijd om er even bij te gaan zitten. Ze hebben het de afgelopen dagen druk gehad met verhuizen, de spullen die geschikt waren voor de vintage winkel zijn verhuisd naar de nieuwe winkel en de winkel waar de kringloop tot nu toe zat moet voor 1 augustus leeg. De spullen die niet naar de vintage winkel gaan, gaan naar de overige twee winkels van de stichting Kringloopmania, één in Aalsmeer en één in Leiden

Goede doelen
'Kringloopmania is een stichting', vervolgt Bianka, dat betekent dat wij geen winst mogen maken, met het bedrag dat wij overhouden steunen wij goede doelen, zoals de stichting Maaltijd voor een Kind, hiervoor hebben wij ook een collectebus op de toonbank staan. En we doen meer, een aantal keren per jaar organiseren wij activiteiten voor ouderen, soms gaan we bloemschikken, cupcakes bakken en andere activiteiten met de bedoeling ouderen met elkaar in contact te brengen en hen een gezellige middag of avond te bezorgen. En we zijn momenteel bezig met het organiseren van een grotere ouderdag waarbij we tussen de 50 en 100 mensen hopen te mogen ontvangen. Uiteraard is deelname kosteloos en kunnen mensen zich vrijwillig opgeven (in 1 van de drie winkels).

Vervoer
Mocht u vallen voor dat leuke buffetkastje midden in de winkel, of de apothekerskast aan de wand, de chesterfield stoelen? Dan kunt u deze ook nog tegen een geringe vergoeding thuis laten bezorgen!

Boedel en huisopruiming
Naast de winkel functie bieden de vrijwilligers van de Kringloopmania ook de helpende hand bij het leegruimen van woningen, of het ophalen van nog in goede conditie zijnde overtollige huisraad. Informatie hierover kun je krijgen via het telefoonnummer 06-19 5929 68.

Vrijwilligers
De Vintage winkel wordt geheel gerund door vrijwilligers. 'Ook daarmee dienen wij een goed doel', zegt Bianka. 'Mensen met een uitkering of mensen die moeite hebben om deel uit te maken van het arbeidsproces kunnen bij ons als vrijwilliger zich weer nuttig voelen, het kan zelfs met behoud van uitkering. Zo dient de Vintage winkel dus meerdere doelen en kun je ons omdat spullen hier een tweede leven krijgen ook nog eens met recht duurzame en maatschappelijk verantwoorde ondernemers noemen'. Heeft u vrije tijd over en wilt u deze nuttig besteden? Loop dan eens binnen bij de Vintage winkel.

Openingstijden
De Vintagewinkel in de Schoolstraat is zes dagen per week geopend, alleen op zondag is de winkel gesloten. Voor meer info: 06 19 59 29 68


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten