The Cakemaker Foto: PR
The Cakemaker Foto: PR

Programma Filmtheater Voorschoten

Algemeen Kunst & Cultuur

Het bioscoopprogramma van het filmtheater Voorschoten concurreert in deze zomerse weken hevig met allerlei andere activiteiten. Toch bevelen we u ons programma, met o.a. een rockconcert, een documentaire over M.C. Escher later deze maand, een reprise van Victoria and Abdul en andere mooie en grappige speelfilms aan. Hieronder staat de informatie over de films van de komende twee weken. Bent u nieuwsgierig naar de rest van het programma van juli dan kunt u dat vinden op de website www.filmtheatervoorschoten.nl

 Donderdag 5, zaterdag 7 juli, 20.00 u en zondag 8 juli, 16.00 uur: The Disaster Artist
Komedie, waargebeurd (VS 2017) 104 min. Kijkwijzer: 12. Kaartje: € 8,-

Film van James Franco met James en Dave Franco naar de gelijknamige biografie van  Greg Sestero en Tom Bissell over de 'slechtste film ooit gemaakt': The Room. Golden Globe-winnaar en genomineerd voor een Oscar.

Eind jaren negentig ontmoette aspirerend acteur Greg Sestero tijdens een toneelles de vreemde, geheimzinnige Tommy Wiseau. Samen trokken ze naar Hollywood. Toen succes uitbleef, besloot Wiseau zelf een film te maken waarin ze samen konden spelen. Het resultaat, The Room, was onbedoeld bespottelijk en groeide uit tot een cultfenomeen. Sestero schreef een boek over de opnames; Hollywoodster James Franco maakte daar deze hoogst amusante film van, waarin hij zelf Wiseau speelt – clownesk maar toch ook geloofwaardig en menselijk. The Disaster Artist is scherts en ode tegelijk.

Donderdag 12 juli, 20.00 u: concertregistratie Muse: Drones World Tour

Rockconcert waarvan de registratie op deze dag wereldwijd in bioscopen wordt vertoond. Kaartje: € 12,50 Registratie van de spectaculaire Drones World Tour waarmee Muse in 2015-2016 de wereld rondtoerde. Natuurlijk zijn de bekende nummers "Psycho", "Madness", "Uprising", "Plug in Baby", "Supermassive Black Hole" and "Knights of Cydonia" te horen. De band speelt vanaf een centraal geplaatst podium, zodat de fans van alle kanten kunnen genieten van de spectaculaire show met drones, projecties en laser.

Vrijdag 13, zaterdag 14 juli, 20.00 u en zondag 15 juli, 16.00 u: The Cakemaker
Romantisch drama (Duitsland/Israel 2018, 104 min.). Regie: Ofir Raul Graizer. Kijkwijzer: AL  Kaartje: € 8,-

Thomas is banketbakker en zijn koekjes en taartjes zijn zo lekker dat Oren, een getrouwde zakenman uit Israël, daar altijd speciaal voor langskomt als hij maandelijks voor zijn werk in Berlijn moet zijn. Er ontstaat een relatie tussen de twee en Oren woont voortaan bij Thomas als hij daar is. Op een dag krijgt Thomas geen contact meer met hem en verneemt hij dat Oren is omgekomen. Hij gaat naar Jeruzalem om antwoorden te zoeken en maakt kennis met Oren's echtgenote maar vertelt haar niets over zijn achtergrond…

Familievoorstellingen. Kijk op de website voor vertoningsdata en bijzonderheden
Incredibles 2 (2D) Eerstvolgende voorstellingen  op zaterdag 7 juli, 13.30 en 16.00 uur en zondag 8 juli 13.30 uur
uurt 2 uur 5 min. inclusief korte voorfilm. Kijkwijzer: 6. Kaartje: € 6,-

Neem even de tijd voor deze grappige animatie-familiefilm. De superheldenfamilie is terug in Incredibles 2. Terwijl papa Bob de dagelijkse heldendaden verricht in het huishouden, met Violet, Dash en baby Jack-Jack – van wie de superkrachten nog ontdekt moeten worden, gaat moeder Helen, ofwel "Elastigirl" op pad om gevaren te bestrijden. Het leven van het gezin staat op z'n kop als er een briljante schurk opduikt die gemene plannen heeft. Dit laten de superhelden natuurlijk niet gebeuren en samen met Frozone gaan ze de strijd aan.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Schrijf je in voor De VoorschotenLoop! 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuw in Brandweermuseum: Brandweer Electro-spel 5 uur geleden
Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum 3 mrt, 09:26 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00