Honden mogen ook in de zomer op het strand. foto: Vsk
Honden mogen ook in de zomer op het strand. foto: Vsk

Met je hond naar het strand

Algemeen natuur

Regio - Een strandwandeling en springen in de golven, je doet je hond er een groot plezier mee. Maar in het strandseizoen (15 mei tot 16 september) is het strand doorgaans verboden terrein voor je viervoeter. Maar er zijn uitzonderingen.  

Wassenaarse Slag
Is het mooi weer je wil met je hond naar het strand dan kan dat op het speciale gedeelte van het strand dat je bereikt via de strandafgang tussen de strandpalen 91 en 92. Vanaf deze strandafgang tot aan de grens met Katwijk zijn honden toegestaan en mogen ze ook loslopen.
Volg hiervoor vanaf het parkeerterrein de Kuil de hondenuitlaatroute. Loop richting Katwijk. De eerste strandopgang (omhoog) . Op het strand tot Katwijk mogen honden het hele jaar loslopen.

Slechtweerregeling Wassenaarse Slag
Op het overige stranddeel mag je bij slecht weer ook met je hond het strand op. Hiervoor is de slechtweerregeling van toepassing. Dit houdt in dat wanneer het 18 graden Celsius of lager is of als er neerslag valt, er paarden, honden en visactiviteiten zijn toegestaan op het strand. Dit geldt tussen de strandpalen HP 91,50 en HP 92,75 tussen 9.00 en 19.00 uur. Je kunt zien dat de regeling van kracht is,  is als er geen strandvlag bij de toegang naar het strand is gehesen. Als de vlaggen niet zijn gehesen dan zijn paarden, honden en visactiviteiten wel toegestaan tussen de strandpalen HP 91.50 en HP 92.75 tussen 9.00 en 19.00 uur.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 9 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 9 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 9 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 9 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 15 uur geleden