Ronald Lockhorst organiseert al 25 jaar het verkeersexamen in Voorschoten. Foto: VSK
Ronald Lockhorst organiseert al 25 jaar het verkeersexamen in Voorschoten. Foto: VSK

Dikke pluim voor alle groepen 7

Algemeen Regio nieuws

Een beetje later dan normaal kregen de kinderen van alle groepen 7 van de Voorschotense basisscholen vandaag hun verkeersdiploma. Vijf van hen hadden het examen zelfs cum laude afgelegd en dat betekent geen enkele fout in de theorie en de praktijk. 

Ronald Lockhorst, al 25 jaar verantwoordelijk voor het verkeersexamen in Voorschoten voor VVN (Veilig Verkeer Nederland), moest zich dit jaar aanpassen aan de kermis voor Koningsdag. 'Die bouwde eerder op dan verwacht en omdat de kinderen starten vanaf het terrein bij de Sporthal, ging dat gewoon niet samen. We hebben het dus een paar weekjes moeten uitstellen.' 

Kersverse wethouder Monique Lamers mocht de vijf sterren het diploma uitreiken. Twee kinderen van De Vos, twee van de Nuts en één van De Vink. Zelf tot voor kort leerkracht op een basisschool weet Lamers maar al te doed dat het inpassen van de verkeerslessen geen makkie is. 'Goed dat de leerkrachten daar tijd voor vrij maken want het is gewoon belangrijk. Over een jaar gaan jullie op de fiets naar de middelbare school en dan moet je goed weten wat de regels zijn. Maar ook de praktijk is belangrijk. Jullie zijn geslaagd en weten hoe het moet, hou je er dan ook aan, ook als je later op een brommer of scooter rijdt.' De wethouder waarschuwde voor teveel zelfvertrouwen. 'Ga nu niet zonder handen rijden, of afsnijden of pak dat stoepje even mee want je weet dat dat niet mag.' Maar ze eindigde met een compliment: 'Dikke pluim voor jullie allemaal!'

Ook Ronald Lockhorst was meer dan tevreden. 'Allemaal geslaagd en maar twee herexamens, goed gedaan jongens!' Zowel hij als wethouder Lamers bedankte alle vrijwilligers, onder andere van de brandweer en de politie, die bij het praktijk examen hebben geholpen. 

En na afloop van de uitreiking, dit jaar in de Sporthal, kregen de aanwezige leerlingen, allemaal een ijsje. Maar  eerst opeten voordat je op de fiets stapt, werd er wel gewaarschuwd. 
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 8 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 15 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 15 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 16 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 16 uur geleden