<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Regio nieuws

Bedenker Churchill Avenue geëerd

Weet u het nog: de Churchill Avenue, het alternatief voor de Rijnlandroute die destijds nog dwars door Voorschoten en langs Stevenshof was gepland. Het was een burgerinitiatief onder leiding van Willem van der Pol. Van der Pol overleed in 2013 maar zijn naam is sinds vanmiddag vereeuwigd op het traject want het Rijksweg 11 nee-pad is omgedoopt in het Willem van der Polpad. 

Tientallen jaren hing het bordje er, precies op de onzalige route die de Provincie voor de Rijnlandroute jarenlang in gedachten had. Dwars door de sportvelden van het dorp. Voorschoten protesteerde massaal in die jaren maar Willem van der Pol deed er ook daadwerkelijk iets aan. Willem was geoloog met een passie voor duurzame verkeersoplossing. Samen Team Churchill Avenue, met onder andere de Voorschotense Joost Klimbie ontwikkelde hij de Churchill-Avenue. Een tunnel onder de Korte Vliet en de Churchilllaan door. En waar tegenwoordig burgerinitiatieven worden omarmd, was dat in die jaren (2008 en verder) nog lang niet zo. Het plan werd af geserveerd door de Provincie. 

In 2013 overleed Willem op 56-jarige leeftijd na een kort ziekbed. Ter zijn nagedachtenis is nu het fietspad langs Sportpark Adegeest omgedoopt. Burgemeester Bouvy-Koene en de vrouw van Willem, Marjolein, onthulden het nieuwe bord. 
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten