<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Linda van Klaveren (l) en Nancy Hoogendoorn (Mevrouw Baktaart) roepen heel Voorschoten op om te gaan bakken! Foto: Vsk
Linda van Klaveren (l) en Nancy Hoogendoorn (Mevrouw Baktaart) roepen heel Voorschoten op om te gaan bakken! Foto: Vsk
Evenementen

Opbrengst 'Heel Voorschoten Bakt' voor Stichting Jansland

UPDATE!
Voorschoten
, 16 juli: 'Heel Voorschoten gaat straks bakken voor Stichting Jansland', maakt initiatiefneemster  Linda van Klaveren van 'Heel Voorschoten Bakt' bekend. 'Met onze actie willen wij het mooie werk van de Stichting graag steunen'.
Met het theehuis Jansland biedt de stichting een werkervaringsplaats aan jongvolwassenen met een autistische stoornis, een spraak-taal stoornis of een lichamelijke handicap, zodat ze werkervaring kunnen op doen. Zie voor informatie www.theehuisjansland.nl.
Van alle aan de finale deelnemende taarten gaat één taartpunt naar de jury en de overige taartpunten worden verkocht tijdens het evenement 'Heel Voorschoten Bakt' op 26 augustus in de Leidse Tuin bij de Hof van Duivenvoorde. 
 

Voorschoten, 12 juli:-  Vorig jaar werd voor de 5e keer Heel Holland Bakt op de televisie uitgezonden en maar liefst 3,4 miljoen kijkers volgden de verrichtingen van de amateur banketbakkersHet programma heeft heel wat teweeg gebracht, heel veel mensen zijn aan het bakken geslagen!  Workshops cupcakes maken, taarten bakken en decoreren zijn nog nooit zo druk bezocht. De boeken met taartrecepten vliegen de boekhandel uit.  

'Heel Voorschoten Bakt'
"Dat heeft ons op het idee gebracht om in Voorschoten 'Heel Voorschoten Bakt' te organiseren", vertelt Linda van Klaveren, woordvoerster van de Hof van Duivenvoorde, het paviljoen op het landgoed Duivenvoorde. Samen met Nancy Hoogendoorn, in Voorschoten beter bekend als Mevrouw Baktaart, organiseren   zij eind augustus 'Heel Voorschoten Bakt'.  De finale vindt plaats in de Leidse Tuin voor de Hof van Duivenvoorde bij kasteel Duivenvoorde.

"Heel Holland bakt is zo gezellig en ambachtelijk, het spreekt ons heel erg aan en het past bij de sfeer die de Hof van Duivenvoorde ook uitstraalt. Het groene weidelandschap bij het kasteel, de prachtige ommuurde Leidse Tuin, waar je vanuit de Hof van Duivenvoorde op uitkijkt en de ambachtelijke streekproducten die verwerkt worden in de keuken. Zo kwamen wij op het idee om in navolging van het televisieprogramma 'Heel Holland Bakt', in augustus 'Heel Voorschoten Bakt' te organiseren. We pakken het groots aan, in het hele dorp komen posters te hangen en we hebben een facebookpagina 'Heel Voorschoten Bakt' waar wij alle informatie over het evenement plaatsen." 

Hoe kun je deelnemen?
Op de website van de Hof van Duivenvoorde www.hofvanduivenvoorde.nl  staat een inschrijfformulier waarmee je je kunt aanmelden voor 'Heel Voorschoten Bakt'. De formulieren vormen een voorronde voor de uiteindelijke finale waar per categorie 30 deelnemers aan mee kunnen doen. Op het formulier geef je aan wat je wilt gaan bakken en het recept en de ingrediënten die je gaat gebruiken. En natuurlijk moet je bakproduct een naam hebben. "Leef je daarbij vooral uit", adviseert Linda, "hoe origineler hoe beter. Het gaat ons echt om authentieke ambachtelijke baksels en natuurlijk alles uit eigen keuken!"

Wie kunnen er meedoen?
Er zijn drie categorieën, t.w. een cupcakebakwedstrijd voor kinderen t/m 14 jaar, een taartenbakwedstrijd voor jeugd t/m 17 jaar en vanaf 18 jaar doe je mee met de 'Heel Voorschoten Bakt' taartenwedstrijd. 

Menno de Koning in de jury
Op de finale dag, zondag 26 augustus maakt de jury bekend wie de beste Voorschotense hobby banketbakker is.  De jury bestaat uit chef-kok Rian Callenbach van de Hof van Duivenvoorde, Nancy Hoogendoorn en niemand minder dan Menno de Koning, de bekende winnaar van Heel Holland Bakt in 2014.

Goede doel
Linda hoopt dat 'Heel Voorschoten Bakt' een groot succes wordt,  op de finaledag wordt het achterste gedeelte van de Leidse Tuin bij de Hof van Duivenvoorde helemaal in de stijl van Heel Holland Bakt gebracht. "Je kunt er demonstraties taart decoreren door Mevrouw Baktaart bezoeken, er zijn kraampjes met allerlei bakgerelateerde en ambachtelijke producten én je kunt een taartpunt kopen van een van de 30 taarten die zijn gemaakt voor de finale. Uit elke taart halen wij één punt voor de jury en de overige punten worden verkocht. De opbrengst gaat naar een goed doel, de naam daarvan maken wij binnenkort bekend."

Facebookpagina Heel Voorschoten Bakt
"Volg ons op Facebook (facebook/heelvoorschotenbakt) en ga op zoek naar je favoriete bakrecept', wij zijn benieuwd hoe 'Heel Voorschoten Bakt'." 
Het recept van de winnende taart zal in de keuken van de Hof van Duivenvoorde gebruikt worden, de winnende taart zal namelijk drie maanden lang op de kaart van de Hof van Duivenvoorde staan!
  


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten