Foto: Natuurspeeltuin Voorschoten
Foto: Natuurspeeltuin Voorschoten

Internationale hulp voor Natuurspeeltuin

Algemeen Regio nieuws

Op zondag 15 juli hebben twaalf Belgische jongens van tussen de 16 en 18 jaar een ochtend meegeholpen met een aantal projecten in de Natuurspeeltuin. De jongens, lid van scoutinggroep Scouts d'Athus, kwamen helemaal vanuit Zuid-België gefietst en logeerden bij Scouting Leif Erikson in Voorschoten. Leif Erikson heeft contact met de Natuurspeeltuin opgenomen om de scouts van Athus hun vrijwilligerswerk in de Natuurspeeltuin te laten uitvoeren. 

De scouts zijn, onder begeleiding van twee vrijwilligers van de speeltuin, enthousiast aan de slag gegaan met de constructie van een houten schijvenspel voor peuters en een opslag voor brandhout bij de kampvuurplek. Voor deze laatste klus schonk Landgoed Duivenvoorde de Natuurspeeltuin mooi eikenhouten bouwmateriaal. 

De scouts waren erg gemotiveerd en hebben ook nog flink geholpen met de oogst van de moestuin, de verzorging van de (fruit)bomen en struiken en het wieden van onkruid. Na het harde werk werd er gezellig gebarbecued. Het was een leuke en nuttige ochtend!

Wil jij ook met je club of vereniging eens een dag(deel) in de Natuurspeeltuin aan de slag? Alle hulp is welkom. Via www.natuurpeeltuinvoorschoten.nl kun je contact met opnemen. Gewoon eens langskomen en het resultaat van de ochtend bekijken mag natuurlijk ook: de Natuurspeeltuin is dagelijks geopend van 09:00 uur tot 20:00 uur (zomer) of 17:00 uur (winter). 

Nieuws overzicht

Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 3 uur geleden
Afbeelding
Blijf langer sterk 5 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 21 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 22 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten VOV komend weekend 17 apr, 10:30