<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
112

Aanhouding naar aanleiding van dreiging met een vuurwapen

Voorschoten: Dinsdagavond 25 juli heeft de politie een inval gedaan in een appartement aan de Hugo Clausstraat in Voorschoten. Bewoners van de Hugo Clausstraat zagen die avond twee politiebusjes de straat in rijden en agenten met kogelvrije vesten aan de flat in gaan. 

De politie deelt naar aanleiding hiervan mee:

"De politie hield woensdagavond 25 juli twee mannen aan in Voorschoten naar aanleiding van een dreiging met een vuurwapen.

Rond 19.05 uur kregen agenten de melding dat een aantal collectanten op het Professor Zeemanplantsoen in Voorschoten bedreigd zouden zijn door een man met een vuurwapen. De man was na de bedreiging verder gelopen.
Doordat de collectanten het kenteken van de auto van de man noteerden, lokaliseerde de politie het voertuig enige tijd later bij een nabijgelegen appartement complex. Uit onderzoek bleek dat de man het portiek van dit appartementencomplex was in gegaan.
Omdat de verdachte niet open wilde doen en er vanwege het eerder getoonde vuurwapen een dreigende situatie was, ging de politie met hondengeleiders naar binnen volgens de schildprocedure. In de woning kon de 31-jarige verdachte uit Amsterdam, samen met een 36-jarige medeverdachte uit Den Haag, vervolgens worden aangehouden. Alleen de verdachte uit Amsterdam zit op dit moment nog vast. De recherche onderzoekt de zaak."

Bewoners in de omgeving hebben gezien dat er vanaf het balkon van het betreffende appartement iets in de vijver, waaraan het appartement is gelegen, is gegooid. Momenteel is de politie in de vijver een zoekactie gestart.  


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten